Top 10 zielige liedjes

Soms zit het allemaal niet zo mee in het leven, beluister de 10 zieligste popliedjes tijdens jouw zware momenten.


De muziekwereld zit vol met depressieve liedjes en verdrietig makende teksten. Toch is er een top 10 lijst samengesteld met de meest zielige liedjes. 

10. Tears in Heaven – Eric Clapton

Eric Clapton schreef over zijn zoon die hij had verloren. De emotie die hij erin stopt en de ontroerende tekst raakt je tot in het diepst van je hart. De gitaar staat centraal in dit nummer van Eric Clapton. Het liedje komt dan ook voor in de top 10 mooiste gitaar liedjes.

9. Hurt – Johnny Cash

Met een gebroken stem zingt Johnny Cash over pijn. Het klinkt fragiel en klein en dat maakt dit nummer tot één van de zielige liedjes die er zijn. Johnny zingt over zijn eigen leven vol drugs, geweld en verdriet.

8. Wake Me Up When September Ends – Green Day

Zelfs Green Day verdient een plek in de top 10 lijst met zielige liedjes. De tekst van dit nummer raakt je tot in je hart en geeft je een verdrietig gevoel. Billie Joel schrijft over zijn vader die in September was overleden.

7. My Immortal – Evanescence

Dit nummer is niet per se ontroerend en zielig door de tekst, maar het kan veel betekenis voor de luisteraar hebben. De melodie is werkelijk waar mooi en emotioneel. De stem van Amy Lee laat pijn horen; diepe pijn.

6. Yesterday – The Beatles

Hoewel The Beatles vooral bekend staan om hun vrolijke muziek, is Yesterday een plekje waard in de top 10 lijst zielige liedjes. Het is een fantastisch nummer dat gaat over nostalgie. Nostalgie is een fantastisch onderwerp en prachtig te combineren met een liefdesong.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *