Top 10 Zomerhits van 2023

De 10 beste zomerhits van 2023


Zomerhits 2023 | De zomer van 2023 is in aantocht en steeds meer artiesten hebben hun zomerhits uitgebracht! Om alvast in zomerse sferen te komen hebben wij een top 10 samengesteld met de beste zomerhits van dit moment. De lijst is samengesteld a.d.h.v. de toplijsten van radiostations, Streams op Spotify en YouTube. Uiteraard werken we deze top 10 regelmatig bij en kan je zelf zomerhitjes delen als reactie onderaan dit artikel.

De lijst wordt aangevoerd door een aantal Nederlandse zomerhits waaronder de hit Schultenbräu van Donnie en Chantal Janzen. Ook komen de voetbalmannen van De Offsiders terug in de lijst met hun zomerhit ‘Een Aperolletje’. Naast de Nederlandse nummers tref je in de top 10 ook de nodige internationale en Spaanse zomerhits aan.

De 10 beste zomerhits van 2023

Nr.NummerArtiest
10.La BebeYng Lvcas, Peso Pluma
9.New GoldGorillaz
8.Eyes ClosedEd Sheeran
7.10:35Tiesto, Tate McRae
6.$20Boygenius
5.Niall HoranMeltdown
4.Rose Colored LensesMiley Cyrus
3.My Head & My HeartAva Max
2.Een AperolletjeDe Offsiders
1.SchultenbräuDonnie, Chantal Janzen

10. La Bebe – Yng Lvcas, Peso Pluma

We trappen de top 10 af met het heerlijke Spaanse hitje ‘La Bebe’. Uiteraard kunnen Spaanse nummers niet ontbreken in de lijst omdat je hierdoor direct een vakantie vibe krijgt!

9. New Gold – Gorillaz

De Britse band Gorillaz staat niet erg bekend als maker van eerdere zomerhits. Echter heeft hun nieuwe nummer ‘New Gold’ heerlijke zomerse klanken en is daarmee het perfecte nummer tijdens jouw roadtrip door zonnige oorden.

8. Eyes Closed – Ed Sheeran

Ed Sheeran heeft met zijn nieuwe nummer ‘Eyes Closed’ een ware zomerhit uitgebracht. De Sing-and-song writer bracht het nummer uit in maart 2023 en behaalde direct hoge posties in de Engelse hitlijsten.

7. 10:35 – Tiesto, Tate McRae

Onze Nederlandse dj Tiesto staat zowat elk jaar in de top 10 met meest populaire zomerhits. Ook in 2023 wist de dj samen met Tate McRae een nieuwe hit uit te brengen. Deze zomer is Tiesto te zien op verschillende festivals en feesten in o.a. Ibiza (Ushuaia), São Paulo en Las Vegas.

6. $20 – Boygenius

5. Meltdown – Niall Horan

4. Rose Colored Lenses – Miley Cyrus

Ook Miley Cyrus heeft dit jaar weer een zomerhit uitgebracht. Haar nummer ‘Rose Colored Lenses’ staat momenteel hoog in de vele hitlijsten.

3. My Head & My Heart – Ava Max

Dit nummer heb je ongetwijfeld al langs horen komen tijdens het uitgaan! ‘My Head & My Heart’ is momenteel een grote hit en ga je ongetwijfeld horen tijdens de zomerse avonden op jouw vakantiebestemming.

2. Een Aperolletje – De Offside

Dit Nederlandse nummer van De Offside (Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, Wilfred Genee) is een ode aan de Aperol Spritz een zeer geliefd Italiaans zomerdrankje. Deze zomerhit doet meteen denken aan volle zomerse terrassen waar iedereen aan de Aperol Spritz zitten.

1. Schultenbräu – Donnie, Chantal Janzen

Op nummer 1 staat de nieuwe Nederlandse hit van Chantal Janzen en Donnie wat ongetwijfeld dé zomerhit van 2023 is! Het nummer Schultenbräu is een ode aan het bekende biertje van supermarktketen Aldi en is daarmee direct na uitbrengen een grote hit geworden. Beluister hieronder de zomerhit van 2023.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *