Top 10 Zomerhits van 2022

De lijst met de 10 lekkerste zomerhits van 2022!


Zomerhits 2022 | De zomer is inmiddels begonnen en de dagen worden steeds langer. Er worden steeds meer tuinfeestjes gegeven en ook de festivals zijn weer terug van weg geweest. Het wordt dus tijd om de beste zomerhits van 2022 op een rij te zetten! In deze top 10 beluister je de beste en nieuwste zomerhits van 2022 direct via YouTube of Spotify. Liever recente zomerhitjes luisteren? Bekijk dan onze top 10 met zomerhits van 2023. Wil je nog even terugblikken op de zomerhits van vorig jaar? Bekijk dan ook de top 10 zomerhits van 2021 waarbij zanger Mart Hoogkamer scoorde met de onverwachtse zomerhit “Ik Ga Zwemmen”.

Zomerhits 2022

Nr.ZomerhitArtiest
10.Green Green GrassGeorge Ezra
9.SupermodelManeskin
8.FerrariJames Hype
7.Dancing FeetKygo, DNCE
6.100 SMSjesSigourney, Ronnie Flex
5.MelodySigala
4.Belly DancerImanbek & BYOR
3.SunroofNicky Youre, Dazy
2.Bam BamCamila Cabello & Ed Sheeran
1.TrompetaWilly William

10. Green Green Grass – George Ezra

Op de nummer 10 in de zomerhits van 2022 staat het nummer ‘Green Green Grass’ van George Ezra. De bekende zanger bracht zijn nummer uit op 4 mei van dit jaar en behaalde al snel miljoenen streams op YouTube. Ook op de radio is Green Green Grass inmiddels een veelgedraaid nummer. Het kan dan ook niet anders dat we deze zomer met Green Green Grass op naar onze vakantiebestemming gaan rijden.

9. Supermodel – Maneskin

Een andere zomerhit is het nummer Supermodel van de Italiaanse zanger Maneskin. Je kent deze Italiaanse rockband als winnaar van het songfestival in Rotterdam uit 2021. Hun vrolijke nummer Supermodel kan wel eens één van de zomerhits van 2022 worden. In Italië is het nummer in ieder geval al een hit.

8. Ferrari – James Hype

Op de nummer 8 in de top 10 zomerhits van 2022 staat Ferrari van zanger James Hype. Als je deze zomerhit draait zie je jezelf in gedachten in een Ferrari langs de kust rijden. Één ding is zeker, het nummer ‘Ferrari’ gaat deze zomer veel gedraaid worden op zomerbestemmingen als Ibiza en Mallorca.

7. Dancing Feet – Kygo, DNCE

Het nummer ‘Dancing Feet’ van Kygo en DNCE kan niet ontbreken in de top 10 zomerhits van 2022. Kygo bracht eerder al succesvolle zomerhits uit en ook dit jaar weet de artiest met een lekker nummer te komen. De clip is opgenomen in Miami en ademt één en al zomer uit. Ook op YouTube werd deze clip in korte tijd meer dan 7.3 MLN keer bekeken.

6. 100 SMSjes – Sigourney, Ronnie Flex

Op nummer 6 staat een Nederlandse zomerhit, namelijk ‘100 SMSjes’ van Sigourney en Ronnie Flex. Uiteraard zijn er in 2022 ook een groot aantal Nederlandse artiesten die een zomerhit uitbrengen. Vorig jaar nog scoorde Mart Hoogkamer met zijn hit ‘Ik ga Zwemmen’ de ultieme zomerhit van 2021. Voor dit jaar denken wij dat de kans groot is dat Ronnie Flex en Sigourney een hitje te pakken hebben.

5. Melody – Sigala

Deze zomerhit heb je ongetwijfeld al gehoord op de radio. Melody van Sigala is al een veelgedraaid nummer en maakt grote kans om één van de populairste zomerhits van 2022 te worden. In de clip zien we de zangeres in een vrolijke kleurrijke bus door de zomer rijden.

4. Belly Dancer – Imanbek & BYOR

Het electric nummer ‘Belly Dancer’ is wat minder pop en meer house. Belly Dancer hoor je dan ook terugkomen in veel DJ sets en mixjes. Het nummer staat wat ons betreft op de 4e plek vanwege de herkenbare deuntjes en het feit dat we deze zomer waarschijnlijk veel gaan dansen op deze hit!

3. Sunroof – Nicky Youre, Dazy

Kijk deze clip! Als er iets zomers is dan is het wel de videoclip van Nicky Youre en Dazy die gezamenlijk de zomerhit ‘Sunroof’ uitbrachten. In een cabrio rijden zij al zingend door de zomerse straten van de States. Wie deze zomerhit opzet krijgt spontaan zin in een roadtrip naar Frankrijk of Italië. Hup, tas pakken, auto starten en rijdt met Sunroof naar de zon!

2. Bam Bam – Camila Cabello & Ed Sheeran

Ed Sheeran en Camila Cabello scoren op dit moment al hoog in de top 40 met hun nummer ‘Bam Bam’. Deze zomerhit is al erg populair en wordt al veel gedraaid waardoor de kans groot is dat we dit nummer veel gaan horen tijdens onze vakanties. Het zou niet de eerste keer zijn dat Ed Sheeran één van de populairste zomerhits uitbrengt.

1. Trompeta – Willy William

Op de nummer 1 van de top 10 zomerhits 2022 staat ‘Trompeta’ van Willy William. Dit nummer heeft alles in zich; een spaanse songtekst, een vrolijke clip, trompetten en een vrolijke zomers deuntje. Wij denken dat dit nummer grijs gedraait gaat worden op zomerse oorden zoals Albufeira en Mallorca. Maak de shotjes klaar en geniet van al die heerlijke zomerfeesten die gaan komen!

Meer Zomerhits van 2022 via Spotify

Zomerhits 2022 via Spotify playlist

Wil je nog meer zomerhits luisteren van 2022? Wij hebben een Spotify playlist gemaakt waarin je alle zomerhits uit dit artikel kan terugluisteren + nog veel meer zomerse hitjes. Onze Spotify lijst wordt continu bijgewerkt en is perfect voor feestjes, vakantie of voor tijdens de roadtrip!


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *