Top 10 Netflix series van 2020


Netflix series 2020 | 2020 was weer een jaar vol met nieuwe Netflix hits zoals de series; ‘Tiger King’, ‘Bridgerton’ en ‘Lupin’. Omdat Netflix een leuke activiteit is tijdens de lockdown delen we in dit artikel de 10 beste Netflix series van 2020. Deze Netflix series uit 2020 mag je absoluut niet missen en zijn het kijken waard. In de top 10 lijst worden alle genres vertegenwoordigd zoals actie, thriller en Netflix documentaires.

2020 was een goed jaar voor Netflix. Dankzij de corona pandemie behaalde Netflix een record aan nieuwe abbonnees en had iedereen massaal de tijd om Netflix series te kijken. Ook bracht de streamingsdienst een groot aantal nieuwe Netflix orginals uit.

Heb je zelf nog een goede Netflix tip? Deel deze dan onderaan het artikel.

Beste Netflix series uit 2020

Nr.Netflix Serie / FilmIMDB cijfer
10.White Lines6,6
9.Alice in Bolderland7,8
8.Snowpiercer6,8
7.The Last Dance9,2
6.Jeffrey Epstein: Filthy Rich7,1
5.Lupin7,6
4.Kalifat 8,2
3.Tiger King7,6
2.Bridgerton 7,3
1.The Queen’s Gambit8,6

10. White Lines

Mis je Ibiza en heb je zin in wat drama? Dan is White Lines jouw Netflix serie. Deze serie speelt zich af op een feesteiland en gaat over Zoe Walker die na 20 jaar de dood van haar broer wilt onderzoeken. Op het eiland ontmoet ze de vriendengroep van haar broer en komt ze erachter dat er veel geheimen zijn.

9. Alice in Bolderland

Alice in Bolderland is de Netflix serie van 2020 voor iedereen die fan is van videogames. In deze Aziatische serie komt een stel vrienden terecht in een videogame waar ze uit moeten ontsnappen.

8. Snowpiercer

Snowpiercer is een Netflix serie gebaseerd op het gelijknamige boek. Deze science-fiction serie gaat over de laatst overgebleven mensen die moeten zien te overleven op de aarde welke compleet is bevroren. De laatste mensen wisten zich in veiligheid te brengen door aan boord van een speciale trein de wereld rond te reizen. Binnen in de trein wordt voedsel verbouwd, zijn nachtclubs en is de temperatuur prima. Buiten is de wereld compleet bevroren en is er geen leven meer mogelijk. Een zeer spannende Netflix serie en onlangs is seizoen 2 uitgekomen.

7. The Last Dance

Sportliefhebbers konden in 2020 hun hart ophalen met de Netflix serie ‘The Last Dance’. Deze documentaire gaat over Michael Jordan een van de beste basketballers aller tijden.

6. Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Een andere goede Netflix documentaire uit 2020 is ‘Filthy Rich’. Deze onthutsende Netflix serie toont de misdaden van miljardair Jeffrey Epstein en de manier hoe hij van vervolging weet te ontkomen.

5. Lupin

De Netflix serie Lupin was de hit in januari 2021. De serie gaat over een slimme Franse meestoplichter die de dood van zijn vader onderzoekt. De hoofdrolspeler Assane Diop weet dankzij zijn trucjes iedereen te slim af te zijn. De Netflix serie heeft helaas maar vijf afleveringen. Gelukkig is er wel een vervolg aangekondigd.

4. Kalifat

Kalifat is een bloedstollende serie over een vrouw die heeft besloten om af te reizen naar IS gebied. Ze zit gevangen maar krijgt de kans om samen met een Zweedse politie-agente een meisje te redden uit IS gebied. Deze serie geeft een goed beeld hoe het leven is binnen het kalifaat en hoe jonge vrouwen worden geronseld om naar IS gebied af te reizen.

3. Tiger King

De meest opmerkelijke Netflix serie van 2020 is zonder meer ‘Tiger King’. De serie volgt het extreme leven van Joe Exotic. Joe heeft een eigen dierentuin waar hij tijgers fokt en shows geeft.

2. Bridgerton

De meest bekeken Netflix serie van 2020 is Bridgerton. Dit kostuumdrama zit vol met humor en intriges. De serie gaat over een geheime brievenschrijfster die verslag doet van de rijke elite.

1. The Queen’s Gambit

Verreweg de beste Netflix serie van 2020 was ‘The Queen’s Gambit’. De serie vertelt het verhaal van Beth Harmon een wees die in het weeshuis leert schaken. Beth schijnt een natuurtalent te zijn in schaken en heeft maar één doel; schaakmeester worden. Echter heeft Beth ook een lastig leven en gebruikt ze veel medicijnen en drugs. De serie zit vol met prachtige scènes en muziek en gaat ongetwijfeld een of meerdere Emmy awards winnen.

Bekijk hieronder de trailer van The Queen’s Gambit.


5 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. The Queen’s Gambit was echt fantastisch. Misschien wel de beste Netflix serie ooit. Ik vond het echt jammer op het moment dat ik klaar was met de serie.

  2. Snowpiercer en Lupin zijn tof! Verder vond ik Tiger King een bizarre Netflix serie… Ik snap niet waarom ze die gek een podium geven.