Top 10 Mooiste Liedjes voor de Trompet


Mooiste trompet liedjes | De trompet is voor velen een zeer geliefd koperinstrument. Dit instrument klinkt vrij hoog en wordt geliefd door de heldere en doordringende toon. Voor alle liefhebbers van de trompet hebben wij in deze top 10 de mooiste liedjes voor de trompet samengevat. Deze lijst bestaat uit verschillende genres van zowel pop tot klassiek en is samengesteld door trompetliefhebbers.

Geschiedenis van de trompet

Het idee om van koper een blaasinstrument te maken is niet nieuw. Al in de Midden bronstijd (2000 jaar voor Christus) maakte de mens instrumenten die gezien kunnen worden als voorloper op de trompet. Vanaf de 19e eeuw werd de trompet geïntroduceerd die meer lijkt op het exemplaar die wij kennen. De trompet werd vooral gebruikt in het leger en bij de jacht omdat de trompet luide signalen kon afgeven.

Trompet als instrument in de muziek

De trompet komt in veel verschillende muziekgenres terug. Denk hierbij aan; jazz, blues, pop en salsa. Ook is de trompet een geliefd instrument voor zomerliedjes. Bekende trompetisten zijn; Louis Armstrong, Clifford Brown en Miles Davis.

Top 10 Mooiste Liedjes voor de Trompet

Nr.LiedjeArtiest
10.TrompetaWilly William
9.Drop That LowTujamo
8.Safe and SoundCapital Cities
7.The Funeral (American Sniper)Ennio Morricone
6.What a Wonderful WorldLouis Armstrong
5.So WhatMiles Davis
4.TrumpetsJason Derulo
3.La vie en roseLouis Armstrong
2.Il SilenzioNini Rosso, Guglielmo Brezza
1.SorryKyteman

10. Trompeta – Willy William

We starten de lijst met trompetliedjes met de zomerhit van 2022 ‘Trompeta’. Dit nummer is erg vrolijk en heeft veel invloeden uit Zuid Amerikaanse muziekstromen. De trompet heeft een erg belangrijk aandeel in dit nummer en komt zeer prominent naar voren. Luister hieronder ‘Trompeta’ van Willy William via YouTube.

9. Drop That Low – Tujamo

Op nummer 9 staat het dancenummer ‘Drop That Low’ van Tujamo. Naast jazzmuziek is de trompet ook een geliefd instrument binnen de dance en house genres. Het nummer ‘Drop That Low’ heeft een bekend deuntje gespeeld door de trompet. Zodra een dj en trompet samen spelen staat dit nummer standaard op de playlist.

8. Safe and Sound – Capital Cities

In het bekende popnummer ‘Safe and Sound’ krijgt de trompet een zeer prominente solo.

7. The Funeral – Ennio Morricone

We gaan door naar de filmmuziek. Ook binnen film soundtracks is de trompet een geliefd instrument. Al bij het ontstaan van de stomme film (films zonder geluid) werd de trompet ingezet om emotie over te brengen. In één van de beste oorlogsfilms ‘American Sniper’ is dan ook een prachtige soundtrack te horen gespeeld door de trompet.

6. What a Wounderful World – Louis Armstrong

Één van de bekendste trompetisen en jazzmuzikanten ooit is ‘Louis Armstrong’. Hij wist met zijn jazzmuziek de hele wereld voor zich te winnen. Het nummer ‘What a Wonderful World’ is een van de bekendste hits van Louis Armstrong. Hieronder hoor je de versie van dit nummer gespeeld door de trompet.

5. So What – Miles Davis

We gaan naar de blues met het nummer ‘So What’ van Miles Davis. Wellicht is het genre blues niet voor iedereen weggelegd maar Miles Davis mag als een van de grootste trompetisten ooit niet ontbreken in deze lijst.

4. Trumpets – Jason Derulo

Het nummer ‘Trumpets’ van Jason Derulo herken je direct. Het was een paar jaar geleden een grote hit en heeft wekenlang in de top 40 gestaan. Ook de videoclip van Trumpets zit vol met trompetten!

3. La Vie en Rose – Louis Armstrong

Op nummer 3 staat opnieuwe Louis Armstrong met het trompetliedje ‘La Vie en Rose’. Dit nummer is ooit gezongen door Edith Piaf en later door Louis Armstrong gecoverd met de trompet. Het is een geweldige opname waarin de sound van de trompet prachtig naar voren komt.

2. Il Silenzio – Nini Rosso, Guglielmo Brezza

Een geweldig klassiek nummer waarbij de trompet centraal staat is het nummer ‘Il Silenzio’ (The Silence) van Nini Rosso en Guglielmo Brezza. Hieronder zie je de versie gespeeld door het orkest van André Rieu.

1. Sorry – Kyteman

Op de nummer 1 van de top 10 mooiste trompet liedjes staat de Nederlandse artiest ‘Kyteman’ met het nummer ‘Sorry’. Dit nummer is wat ons betreft het mooiste liedje voor de trompet ooit gemaakt. Vooral de begeleiding van het orkest geeft het nummer een geweldige emotie mee.

Wat zijn jouw favoriete trompet liedjes?

Smaken verschillen en zeker op het gebied van muziek. We zijn daarom benieuwd wat jouw favoriete trompetliedje is en of deze al in de lijst staat. Deel jouw muziektips met onze lezers door een reactie te plaatsen onderaan dit artikel. Op deze manier kunnen wij onze top 10 lijstjes blijven verbeteren.

Bronnen


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *