Top 10 meest gelezen kranten in Nederland (2020)


Meest gelezen kranten in Nederland | Veel Nederlanders waarderen het lezen van hun favoriete krant. Ondanks dat veel nieuws online beschikbaar is zijn er nog altijd honderdduizenden Nederlanders die een abbonement hebben op een landelijke of regionale krant. In dit artikel hebben wij de top 10 meest gelezen kranten in Nederland op een rij gezet. De oplagecijfers in dit artikel zijn afkomstig uit 2020.

Meest gelezen kranten Nederland

Nr.KrantOplage
10.Brabants Dagblad89.744 kranten
9.De Stentor91.051 kranten
8.De Limburger92.945 kranten
7.Dagblad van het Noorden98.462 kranten
6.De Gelderlander105.802 kranten
5.Trouw106.709 kranten
4.NRC Handelsblad205.307 kranten
3.Volkskrant235.353 kranten
2.AD341.972 kranten
1.De Telegraaf388.446 kranten

10. Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad is een lokale krant met regionale edities in; Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Waalwijk en Uden. De krant telt 89.774 abbonee’s en heeft een groot online bereik. Het Brabants Dagblad is net zoals het AD en De Stentor eigendom van DPG.

9. De Stentor

De Stentor is een regionale krant opgericht in 2003. Naast het landelijke nieuws schrijft de Stentor ook over lokale gebeurtenissen in de regio’s; Flevoland, Apeldoorn en de Achterhoek. De Stentor heeft een oplage van 91.051 kranten.

8. De Limburger

Meest gelezen kranten - De Limburger

Ook de Limburgers hebben hun eigen regionale krant met de toepasselijke naam ‘De Limburger’. De Limburger is geen onderdeel van het DPG netwerk maar is eigendom van Mediahuis Limburg. Met een oplage van 92.945 kranten is het één van de grootste regionale titels van Nederland.

7. Dagblad van het Noorden

Meest gelezen kranten - Dagblad van het Noorden

In Leeuwarden en Groningen wordt voornamelijk het Dagblad van het Noorden gelezen. De krant is onderdeel van de NDC mediagroep en heeft een oplage van 98.462 abbonees.

6. De Gelderlander

Meest gelezen kranten - De Gelderlander

De grootste regionale krant van Nederland is ‘De Gelderlander’. Met een oplage van 105.802 kranten weet De Gelderlander veel Nederlanders te bereiken in Arnhem, Nijmegen en de Betuwe. De Gelderlander is onderdeel van het DPG netwerk.

5. Trouw

Meest gelezen kranten - Trouw

De landelijke krant Trouw is van oorsprong een verzetskrant opgericht vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Inmidels is Trouw een kwaliteitskrant met veel artikelen over politiek en opinie. De dagelijkse oplage bestaat uit 106.709 kranten. Er zijn meer dan 435.000 Nederlanders geabonneerd op de weekend editie van Trouw.

4. NRC Handelsblad

Meest gelezen kranten - NRC

Het NRC Handelsblad is een krant voor de hoger opgeleide Nederlander. De krant schrijft veel over kunst / cultuur en politiek. Het NRC is daarnaast een avondkrant. Bezorging vindt plaats rond 5 / 6 uur in de middag wat vrij uniek is in Nederland. Het NRC heeft een oplage van 205.307 kranten.

3. Volkskrant

Meest gelezen kranten - Volkskrant

De Volkskrant is één van de populairste kranten van Nederland. De krant bestaat al 100 jaar en is in die jaren uitgegroeid tot een vrij linkse krant. De Volkskrant schrijft veel over kunst en cultuur maar publiceert ook regelmatig uitgebreide achtergrondartikelen die worden gewaardeerd door de wat meer intelligente lezer. De Volkskrant heeft een oplage van 235.353 kranten per dag.

2. AD

Meest gelezen kranten - AD

Het Algemeen Dagblad besteed wat minder aandacht aan kunst en cultuur en schrijft vooral nieuwsartikelen voor een breed publiek. De redactie is gevestigd in Rotterdam en is opgericht in 1946. Het AD heeft een oplage van 341.972 kranten.

1. De Telegraaf

Meest gelezen kranten - De Telegraaf

De grootste krant van Nederland is ´De Telegraaf´. De Telegraaf heeft zijn redactie zitten in Amsterdam en schrijft veel artikelen met de nodige sensatie. Zo is de Telegraaf onder andere bekend vanwege de sterke misdaadjournalistiek en entertainmentrubriek. De Telegraaf heeft een oplage van maarliefst 388.446 kranten. Via het internet weet De Telegraaf nog veel meer lezers aan zich te verbinden en loopt het geschat bereik op tot 1,5 miljoen.

Tijdschriften

Naast de kranten kent Nederland ook een groot aantal tijdschriften en weekbladen. Benieuwd wat de meest gelezen tijdschriften zijn in Nederland? Bekijk dan hier de ‘top 10 Nederlandse tijdschriften‘.


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. In de top 10 met meest gelezen kranten in Nederland wordt geen rekening gehouden met online lezers. Al jaren zeggen lezers hun papieren krant op om vervolgens online de krant te lezen. Deze cijfers zou je eigenlijk ook moeten meenemen in het onderzoek naar de meest gelezen Nederlandse kranten.