Top 10 lijst van de leukste uitgaanscafés en clubs in Groningen


Leukste uitgaansplekken in Groningen | Één ding staat vast, in Groningen kan je erg goed op stap gaan! Deze studentenstad heeft een bruisend nachtleven met veel verschillende barretjes, kroegjes en clubs. Het aanbod uitgaanslocaties is in Groningen veel groter dan in andere steden. Zo telt Groningen maar liefst 8,9 kroegen per 10.000 inwoners. In andere steden ligt dit aantal op 1,5.

Precies, veel keuze dus. Daarom hebben we een top 10 samengesteld met de leukste uitgaanslocaties en kroegen in Groningen. Zo weet je precies waar jij moet zijn. Geen student? Opgelet! Groningen is een grote studentenstad en dat merk je tijdens het uitgaan. Verwacht een jong publiek die flink kunnen drinken en feesten.

De leukste plekken om uit te gaan in Groningen

Nr.Café / Club
10‘t Gat van Groningen
9.De Brouwerij
8.Nachtcafé Warhol
7.Wolter Wolthers
6.Pintelier
5.Feestcafé Shooters
4.De Negende Cirkel
3.Het Feest
2.Chupitos Groningen
1.De Drie Gezusters

10. ‘t Gat van Groningen

Een plek waar je op woensdagavond kunt genieten van een actie met twee kannetjes mixdrankjes voor de prijs van één. Het is een nachtcafé met een relaxte sfeer en speelt indie rock- en popmuziek. Het zit niet direct aan de twee grote uitgaansstraten, wat meestal zorgt voor een iets rustigere sfeer.

Uitgaan in Groningen, t' Gat.

©Beeld: ‘t Gat van Groningen

9. De Brouwerij

‘De Brouwerij’ is een gezellige plek waar je op donderdagavond tot in de late uurtjes kunt uitgaan, samen met andere studenten van Groningen. Ook heeft ‘De Brouwerij’ een fijn terras waar je lekkere biertjes kan drinken.

8. Nachtcafé Warhol

Dit nachtcafé staat bekend om zijn relaxte sfeer en vrolijke personeel. In de Warhol kan je 6 dagen in de week tot 06:00 op stap! Er komt een gevarieerd publiek en er worden lekkere cocktails geschonken.

7. Wolters Wolthers

Een andere populaire Groningse club is ‘Wolters Wolthers’. Deze club staat bekend om de vrolijke discohitjes en lekkere gin-tonics. Daarnaast is Wolter Wolthers tot wel 05:00 geopend.

6. Pintelier

Een Belgisch café dat liefhebbers van speciaalbier zal bekoren. Het café is gelegen aan de Kleine Kromme Elleboog en is open tot 02:00 uur. Hier kom je om gezellig met je vrienden of vriendinnen speciaalbier te drinken en goede gesprekken te voeren.

5. Feestcafé Shooters

Een plek die bekend staat om zijn feestelijke sfeer en op donderdagavond tot in de late uurtjes geopend is. Hier tref je de meest hardcore studenten aan die zin hebben in feest. De dj’s staan er wel om bekend om zoveel mogelijk hitjes in zo’n min mogelijk tijd te spelen.

4. De Negende Cirkel

Een gezellige plek waar je op donderdagavond kunt genieten van het uitgaansleven in Groningen. Dit kleine café staat bekend om de pitchers bier waar er elke avond veel van over de bar gaan. Verwacht een gezellige sfeer, een mix van studenten en Groningers en leuke muziek.

3. Het Feest

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een plek waar je op donderdagavond volop kunt feesten en dansen. Het personeel staat bekend als sfeermakers en dit café heeft zelfs een ronddraaiende bar in de zaak staan!

2. Chupitos Groningen

Dit is de shotjesbar van Groningen. Verwacht een menukaart met meer dan 60 verschillende shotjes inclusief shotjes die geflambeerd worden of die je deels moet snuiven. Een unieke ervaring binnen het uitgaansleven van Groningen. Goed om te weten; Chupitos heeft ook vestigingen in Amsterdam en Utrecht.

Shotjes bij Chupitos in Groningen

©Beeld: Chupitos Groningen

1. De Drie Gezusters

Deze plek staat bovenaan de lijst vanwege zijn populariteit en gezellige sfeer. Het is een bekende kroeg in het centrum van Groningen en ideaal voor een leuke avond met vrienden.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *