Top 10 Lekkerste Gin voor Gin Tonic


Beste Gin | Nederland is al een aantal jaren in de ban van Gin. In veel barretjes staat de gin-tonic als een van de populairste cocktails op de kaart en ook thuis drinken Nederlanders steeds vaker gin. Er zijn verschillende soorten gin met elk een eigen bereiding en geur. De meest voornaamste soorten gin zijn;

Gin soortSmaak
Klassieke ginJeneverbes, Fris, Droog
Citruslicht zoet
HerbalKruidig en fris
BloemachtigZachte, zoete smaak
FruitRood fruit (bessen, bramen)
Kruidige ginSterk (kaneel, peper)

Bereiding en herkomst van Gin

Waar wodka gemaakt wordt van graan wordt gin gemaakt van de jeneverbes. Deze alcholische drank is ontstaan in Nederland en lijkt veel op jenever. Na de introductie in Nederland werd gin pas echt populair in Engeland. De bekendste gin distilleerderijen bevinden zich dan ook in Engeland.

Gin wordt gemaakt door een destillaat van de jeneverbes en gerst. Hier worden soms nog andere ingrediënten aan toegevoegd zoals fruit of specerijen. Nadat de gin minimaal 2 keer gedestilleerd is wordt deze vaak op vat gezet en pas later op de fles gezet.

De Gin Tonic

Een van de populairste drankjes van dit moment is de gin-tonic. Je kan dit drankje het beste maken met een premium gin en een goede tonic. Daarnaast kan je jouw drankje extra smaak geven door garnering toe te voegen zoals komkommer, peper, rozemarijn, kaneel en kruidnagel.

10 lekkerste Gin te verkrijgen in Nederland

Persoonlijke smaak is erg belangrijk en bepaalt wat jouw favoriete gin is. Wij hebben de top 10 lekkerste Gin samengesteld door; te kijken naar de kwaliteit van de gin, het proces van destilleren en uiteindelijk de smaak.

Nr.Gin
10.Damrak gin
9.Mombasa Club
8.Gin Mare
7.Gastro gin
6.Hendrick’s Gin
5.Bobby’s Dry Gin
4.Roku
3.Monkey 47
2.Isle of Harris gin
1.Drumshanbo Gunpowder

10. Damrak Gin

Damrak is een Nederlandse gin gedestilleerd door Bols. Het is een vrij nieuw merk en bevat voornamelijk Nederlandse jeneverbessen en i.c.m exotische kruiden en specerijen. De Damrak gin is wat zachter van smaak vergeleken met de Engelse varianten en is goed te combineren met fruit of steranijs.

9. Mombasa Club

De Mombasa Club is een kruidige gin waarin; engelwortel, cassiaschors, korianderzaad, kruidnagel en komijn in is verwerkt. Het is een vrij aromatische gin en een tip voor alle liefhebbers die houden van kruidige drankjes.

8. Gin Mare

De Gin Mare is afkomstig uit Spanje en wordt ook wel een mediterraanse gin genoemd. In deze gin wordt vooral fruit gebruikt zoals citroen en sinaasappel. De gin staat vooral bekend vanwege de perfecte balans tussen alle ingrediënten. De Gin Mare is vooral favoriet bij mensen die houden van frisse drankjes met citrus en limoen.

7. Gastro Gin

De Gastro gin is een combinatie van vijf verschillende soorten peper, venkelbloem en kardemon. Dit gecombineerd met de jeneverbes zorgt voor een kruidige gin. De Gastro Gin is gedestilleerd in Nederland bij destilleerderij ‘Onder de Boompjes’ in Schiedam.

6. Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is één van de bekendste soorten gin ter wereld. De gin zit in een ouderwetse herkenbare medicijnfles en is bij elke slijter te verkrijgen. De Hendrick’s gin komt uit Schotland en wordt gedestilleerd met; verschillende kruiden, rozenblaadjes en komkommerdestilaat. Deze premium gin is goed te combineren met Fevertree tonic, komkommer en peper.

5. Bobby’s Dry Gin

In deze gin worden veel Indonesische kruiden gebruikt die de Bobby’s Dry gin een karakteristieke smaak geeft. Deze gin is het beste te combineren met sinaasappel en kruidnagel.

4. Roku

De gin Roku is afkomstig uit Japan en daarmee is deze gin meteen al speciaal. De gin bestaat dan ook uit veel Japanse producten en specerijen welke in Engeland of Nederland niet snel voor handen zijn. Dit geeft de Roku een unieke bloemerige smaak.

3. Monkey 47

De Monkey 47 is een van de duurdere premium gins in dit lijstje. De gin is afkomstig uit Duitsland en de ’47’ verwijst naar het aantal ingrediënten dat gebruikt is tijdens het destilleren. In deze gin worden verschillende soorten kruiden, bessen en vruchten gebruikt zoals zwarte bessen, amandel en gember.

2. Isle of Harris gin

Deze unieke gin wordt gedestilleerd aan de kust in Schotland. In de gin wordt gesuikerde zeewier gebruikt welke wordt gewonnen vlakbij de destilleerderij. Dit is een sterke gin met 45% alcohol en heeft een frisse smaak.

1. Drumshanbo Gunpowder

Voor deze gin wordt een extract gebruikt van de orientaalse plant gunpowder. Ook worden er andere zeldzame ingrediënten gebruikt tijdens het destilleren zoals de bloem Meadowsweet. Het resultaat is een fris smakende gin met een juiste balans van kruiden.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *