Top 10 Laagste Startsalaris WO-Studies


Laagste startsalaris na afronden WO-Studie | Het behalen van een Universitaire studie is een flinke investering in tijd en geld. Het is daarom fijn als je na je studie snel een baan kan vinden met een goed startsalaris. Eerder schreven we een top 10 met de best betaalde Universitaire studies. In dit lijstje staan de WO studies met de laagste startsalarissen.

Top 10 laagste startsalarissen na afronden Universitaire studie

Nr.WO-StudieStartsalaris
10.Media studies€2.150
9.Communicatie€2.100
8.Wijsbegeerte€2.000
7.Theologie€1.975
6.Letterkunde€1.925
5.Geschiedenis€1.900
4.Vrijetijdskunde€1.875
3.Culturele Antropologie€1.870
2.Kunst en cultuur studies€1.800
1.Archeologie€1.550
Bron: Elsevier

10. Media studies – €2.150

De Universitaire opleiding ‘Media studies’ focust zich op het vakgebied van media zoals; uitgeverijen, nieuws-stations, journalistiek en digital. Tijdens deze WO-studie doe je onderzoek naar mediaconsumptie. Veel studenten starten na het afronden van hun studie met een baan bij; mediabureaus, uitgeverijen en tv-stations. Het startsalaris na de opleiding Mediastudies ligt op €2.150,-.

9. Communicatie – €2.100

Een studie communicatiewetenschappen aan een universiteit levert geen hoog startsalarig op. Tijdens een studie communicatie doe je onderzoek in de manier waarop bedrijven en organisaties boodschappen overbrengen naar het publiek. Daarnaast lijkt deze studie erg op Mediastudies. Het startsalaris voor afgestudeerden ligt op €2.100.

8. Wijsbegeerte – €2.000

Studenten wijsbegeerte focussen zich op filosofische vragen zoals “Wat is ‘rechtvaardigheid”, “Wat is het ‘zijn” en andere interessante vraagstukken. Na de studie wijsbegeerte is er niet een specifiek beroep waarin je terecht komt. Oud studenten zijn actief binnen verschillende beroepen zoals beleidsmedewerker of redacteur. Het startsalaris na het volgen van deze universitaire studie ligt op €2.000,-.

7. Theologie – €1.975

Tijdens de studie theologie doe je onderzoek naar de bijbel en andere heilige schriften. Na de studie theologie komen studenten terecht in functies zoals geestelijk werker, assistent onderzoeker of medewerker in een religieuze organisatie. Het startsalaris ligt op €1.975,-.

6. Letterkunde – €1.925

Ben jij helemaal fan van lezen en taal? Dan is de WO-studie letterkunde wellicht iets voor jou. Letterkunde focust zich op literatuur en cultuur. Oud studenten werken voor organisaties als bibliotheken, musea en archiven. Het startsalaris na het afronden van deze universitaire studie ligt op €1.925

5. Geschiedenis – €1.900

Na het afronden van een master in Geschiedenis kan je werken als geschiedenisleraar of binnen musea. Tijdens deze studie ontwikkel je een scherpe blik op de wereld door het verleden van maatschappijen te onderzoeken. Het startsalaris na het volgen van deze universitaire studie ligt gemiddeld op €1.900,-.

4. Vrijetijdskunde – €1.875

Tijdens de Universitaire studie ‘vrijetijdskunde’ focus je je op het vergroten van de kwaliteit van leven. Je leert tijdens deze studie hoe mensen hun vrije-tijd gebruiken om te ontspannen en hoe de vrijetijdsecomie werkt. Het gemiddeld startsalaris na deze studie ligt op €1.875,- bruto.

3. Culturele Antropologie – €1.870

Studenten Culturele Antropologie studeren over andere culturen en gebruiken. De studie doet onderzoek naar rituelen en de geschiedenis van andere volkeren. Na deze studie komen studenten te werken voor maatschappelijke organisaties, gemeenten en NGO’s. Het startsalaris na een studie culturele antropologie ligt op €1.870.

2. Kunst en cultuur studies – €1.800

De studie kunst en cultuur doet onderzoek naar de geschiedenis van samenlevingen gericht op kunstvormen. De focus ligt vooral op hoge kunstvormen zoals; beeldende kunst, klassieke muziek of toneel. Oud studenten komen vaak te werken bij culturele organisaties zoals; theaters, musea of beleidsmakers. Het startsalaris na het afronden van de studie cultuurwetenschappen ligt op €1.800,-.

1. Archeologie – €1.550

Onderzoek doen naar de verre geschiedenis en erfgoed. Daar focust zich de studie ‘Archeologie’ op. Na deze studie reizen veel allumni naar het buitenland om daar onderzoek te doen naar oude beschavingen. Dit doen zij zowel op locatie (opgravingen, bodemonderzoek) als in het laboratorium. Het startsalaris als archeoloog ligt op €1.550,- en is daarmee de universitaire studie met het laagste startsalaris.

Bekijk ook de 10 Universitaire studies met het hoogste inkomen

Bronnen:


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Oké, je bent wel een beetje dom als je één van deze universitaire studies kiest. Je gaat toch juist een universitaire studie doen om vervolgens een mooi huis en auto te kopen? #salaris