Top 10 Klarinet Liedjes


Top 10 Klarinet Liedjes – De klarinet is een bijzonder instrument dat zijn weg heeft gevonden naar verschillende muziekgenres. Of het nu gaat om klassieke muziek of moderne hits, de klarinet voegt altijd iets speciaals toe aan een liedje. Hieronder vind je de 10 mooiste klarinet liedjes van alle tijden.

Top 10 mooiste klarinet liedjes

Nr.LiedjeComponist / Artiest
1.Klarinetconcert in AMozart
2.Sing, Sing, SingBenny Goodman
3.Klarinetkwintet in bBrahms
4.Begin the BeguineArtie Shaw
5.Première RhapsodieDebussy
6.Stranger on the ShoreAcker Bilk
7.The Rite of SpringStravinsky
8.Der Heyser Bulgar Klezmer
9.Rhapsody in BlueGershwin
10.Theme from Schindler’s List John Williams

1. Mozart – Klarinetconcert in A

Dit klassieke stuk van Wolfgang Amadeus Mozart is een van de meest bekende stukken met klarinet. Het stuk wordt vaak beschouwd als een van de beste voorbeelden van de klassieke muziek.

2. Benny Goodman – Sing, Sing, Sing

Benny Goodman was een Amerikaanse jazzklarinettist en bandleider. Zijn stuk “Sing, Sing, Sing” is een van de bekendste en meest opwindende jazznummers aller tijden. De klarinet speelt een belangrijke rol in het nummer en geeft het een onmiskenbaar geluid.

3. Brahms – Klarinetkwintet in b

Dit stuk van Johannes Brahms wordt vaak beschouwd als een van de beste kamermuziekstukken ooit geschreven. Het stuk is geschreven voor klarinet en strijkkwartet en staat bekend om zijn prachtige melodieën en harmonieën.

4. Artie Shaw – Begin the Beguine

Artie Shaw was een Amerikaanse jazzklarinettist en bandleider. “Begin the Beguine” is een van zijn meest bekende stukken en heeft een prachtige klarinetmelodie.

5. Debussy – Première Rhapsodie

Dit stuk van Claude Debussy is geschreven voor klarinet en piano. Het stuk heeft een prachtige, dromerige sfeer en is een van de meest geliefde stukken voor klarinet.

6. Acker Bilk – Stranger on the Shore

Acker Bilk was een Britse klarinettist en zijn stuk “Stranger on the Shore” is een van de meest bekende stukken met klarinet. Het nummer heeft een prachtige melodie en wordt vaak gebruikt als achtergrondmuziek in films en tv-shows.

7. Stravinsky – The Rite of Spring

Dit stuk van Igor Stravinsky is een van de meest invloedrijke stukken van de 20e eeuw. Het stuk heeft een belangrijke rol voor de klarinet en is bekend om zijn krachtige ritmes en opwindende melodieën.

8. Klezmer-traditional – Der Heyser Bulgar

Klezmer-muziek is een traditionele Joodse muziekstijl uit Oost-Europa. “Der Heyser Bulgar” is een van de bekendste klezmer-nummers en heeft een prachtige klarinetmelodie.

9. Gershwin – Rhapsody in Blue

Dit stuk van George Gershwin is een van de meest bekende stukken van de 20e eeuw. Het stuk combineert elementen van klassieke muziek en jazz en heeft een prachtige rol voor de klarinet.

10. John Williams – Theme from Schindler’s List

Dit stuk van John Williams is geschreven voor de film Schindler’s List. Het stuk heeft een prachtige klarinetmelodie en staat bekend als één van de mooiste filmmuziek ooit uitgebracht. Daarnaast speelt de viool een belangrije rol in dit stuk.

Bronnen:

Omslagfoto ©Rob Brewer – via Flickr


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *