Top 10 Beste Managementboeken van 2020

De 10 beste managementboeken van 2020.


10 beste managementboeken van 2020 | Ambieer jij een succesvolle carrière of wil je jouw ondernemersvaardigheden verbeteren? Managementboeken vormen altijd een bron van inspiratie om nieuwe skills op te doen en jouw projecten naar een hoger niveau te tillen. Op dit moment (februari 2021) zitten we in een lockdown en hebben veel mensen tijd over om te lezen. Een goed moment dus om wat vaker een managementboek uit te kiezen. Deze lijst bevat de 10 beste managementboeken van 2020 waarin we hebben gekeken naar verkoopcijfers, reviews en managementboeken die in de prijzen zijn gevallen.

De lijst bestaat uit zowel strategische boeken als biografiëen en onderzoeken. Mocht je een bepaalde titel missen dan is het mogelijk om jouw favoiete managementboek onderaan dit artikel toe te voegen. Geen zin om een boek te lezen? We hebben ook een lijst met films voor ondernemers en Netflix series voor ondernemers.

Beste managementboeken 2020

Nr.TitelSchrijver
10.Focus AAN/UITMark Tigchelaar
9.Socrates op sneakersElke Wiss
8.Blondjes Beleggen BeterJanneke Willemse
7.Begin met het waaromSimon Sinek
6.GripRick Pastoor
5.Thinking, Fast and SlowDaniel Kahneman
4.Een werkweek van 4 uurTimothy Ferriss
3.Elon MuskAshlee Vance
2.Lean StartupEric Ries
1.No Rules RulesReed Hastings, Erin Meyer

10. Focus AAN/UIT

Fous AAN/UIT is een boekje van Mark Tigchelaar en Oscar de Bos. Zoals de naam al doet vermoeden geeft het boek handige adviezen om je focus te bewaren bij jouw To Do’s. In de digitale wereld waarin wij leven is afleiding continu aanwezig. Krijg meer gedaan in minder tijd door focus toe te passen in jouw dagelijkse leven.

9. Socrates op sneakers

Goede vragen stellen is een van de belangrijkste skills van managers en ondernemers. In het boek Socrates op sneakers legt schrijfster Elke Wiss uit hoe je echt goede vragen kan stellen. Aan de hand van grote filosofen legt Elke uit hoe je jouw zakelijke gesprekken naar een hoger niveau kan tillen.

8. Blondjes Beleggen Beter

Janneke Willemse is journalist en doet verslag van de beurs. Ze schreef een handig boek waarin je d.m.v. zeven stappen leert beleggen. Juist nu de spaarrentes bijna negatief zijn is het slim om te starten met beleggen. Janneke legt uit waarom en vooral hoe je kan starten met beleggen.

7. Begin met het waarom

Dit is vooral een tip voor de (beginnende) ondernemer. Het is van groot belang om een goed business plan te ontwerpen voordat je begint aan een nieuw project. In het boekje ‘Begin met het waarom’ leer je hoe je jouw purpose kan vinden wat je uiteindelijk gaat helpen in het bouwen van een beter bedrijf. De orginele titel van dit boek is ‘Start with Why’.

6. Grip

Dit boek is mijn persoonlijk favoriet. Rick Pastoor geeft de lezer met zijn boekje Grip een duidelijk stappenplan om time-management toe te passen. De adviezen uit dit boek zijn direct toe te passen en zorgen snel voor een productievere dag. Krijg meer gedaan in minder tijd door slim te werken.

5. Thinking, Fast and Slow

Hoe maak je goede beslissingen? In de internationale bestseller ‘Thinking, Fast and Slow’ leer je hoe je een beslissing goed kan overdenken om vervolgens tot een juiste keuze te komen. Er zijn al meer dan twee miljoen exemplaren van dit engelstalige managementboek verkocht.

4. Een werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss is een slimme internetondernemer die zijn vermogen heeft verdiend via een aantal internetbedrijven. In zijn boek ‘Een werkweek van 4 uur’ legt Timothy Ferriss uit hoe hij zijn internetbedrijven heeft opgebouwd. Dit boekje is vooral een aanrader voor jonge ondernemers die dromen om een succevol bedrijf te bouwen door gebruik te maken van het internet.

3. Elon Musk

De biografie over Elon Musk is een absolute must-read. Elon Musk is verreweg een van de grootste ondernemers van de 21e eeuw en mag zich in het rijtje plaatsen met; Steve Jobs en Bill Gates. In deze biografie krijg je een inkijkje in het hoofd van Musk. Je leest over zijn keuzes, levensstijl en passie voor ruimtevaart.

2. Lean Startup

De Lean Startup beschrijft hoe veel startups denken en handelen. Het boek gaat vooral over het centraal stellen van de klant waardoor recources (investerinen / tijd) optimaal benut kunnen worden. Het managementboek beschrijft hoe een softwarebedrijf werkt aan een nieuw product wat vervolgens (na jaren werk) niet wordt afgenomen. Door de Lean Startup methode leer je hoe je een feedbackcyclus kan opzetten met jouw klanten.

1. No Rules Rules

Netflix is één van de snelst groeiende bedrijven van de 21e eeuw. Het bedrijf begon als postorder voor DVD’s en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste entertainment businesses ooit. In het boek ‘No Rules Rules’ vertelt CEO en founder Reed Hastings hoe de filosofie van Netflix in elkaar zit. Door te experimenteren, feedback te geven en alleen de beste mensen aan te nemen weet Netflix ongelooflijke prestaties neer te zetten.

Managementboeken FAQ

Wat is het beste mangementboek van 2020?

Door velen wordt het boekje ‘No Rules Rules’ over de filosofie en identiteit van Netflix gezien als beste managementboek van 2020.

Wat zijn de top 3 must read managementboeken?

1. Nu Rules Rules
2. De Lean Startup
3. Elon Musk

Wat zijn goede boeken over time management?

Zoek je vooral boeken om productiever te worden? Lees dan vooral de volgende titels;
1. Grip – Rick Pastoor
2. Getting Things Done – David Ellen
3. Eat that Frog – Brian Tracy


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het boekje No Rules Rules is echt een aanrader voor managers en directeuren. Het is heel interessant om te lezen hoe Netflix alle bestaande regels en gewoontes omver werpt en vanuit simpel beredeneren komt tot een unieke manier van management. En het werkt ook nog. Netflix is natuurlijk een van de meest succesvolste internetbedrijven ooit. Mooi om te lezen hoe zij deze transitie in gang hebben gezet.

  2. Het boekje Grip van Rick Pastoor is handig voor als je chaotisch bent. Ik heb dit boekje afgelopen zomer gelezen en gebruik nog steeds veel tips in mijn werk.