5. Makelaar
Via een makelaar kan je aan kamers wonen die niet overal op internet staan. Je hebt zo minder concurrentie bij het vinden van een kamer in Amsterdam. Het nadeel van een makelaar is, is dat het redelijk veel geld kost.
4. Via-via
Via-via is in principe de beste manier om een goede kamer te vinden, alleen je moet veel geluk hebben en net de goede mensen kennen. Het is handig om bijvoorbeeld een Facebook een bericht te zetten dat je een kamer zoekt en te vragen of mensen dat kunnen delen. Daarnaast helpt het ook als je al een tijdje in Amsterdam studeert en je meer mensen in de stad zelf kent.
3. Oude Acta gebouw
De Acta is het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Sinds 2010 is er een nieuw Acta gebouw op de VU campus. Het oude Acta gebouw, gelegen in Slotervaart, wordt sinds 2012 bewoond door studenten. Voorzieningen zijn gedeeld met 12-20 huisgenoten. Het is relatief goedkoop wonen in de Acta; de prijzen variëren naar de grootte van de kamer. De kleinste kamer van 10 vierkante meter huur je al voor 284 euro, voor Amsterdamse begrippen een prikkie.
2. Uilenstede
Uilenstede is de grootste studentencampus van Noord Europa. Er wonen ongeveer 3400 (!) studenten. Uilenstede ligt vlakbij de VU (8 minuutjes fietsen) op de grens van Amsterdam – Amstelveen. Op Uilenstede kan je niet alleen wonen, maar er zijn allerlei andere voorzieningen zoals cultuur centrum De Griffioen (waar je ook allerlei cursussen kunt doen), een fietsenmaker, een eetcafé (Il Caffé) en het VU sportcentrum. Wonen op Uilenstede is goedkoop; in de laagbouw met gedeelde voorzieningen betaal je ongeveer 280 euro, in de hoogbouw betaal je 350 euro en heb je een eigen badkamer. Een kamer kan je krijgen door te hospiteren. Veel hospiteeradvertenties worden aangeboden in de Uilenstede groep op Facebook.
1. Schrijf je in op studentenwoningweb
Studentenwoningweb is een site waar ontzettend veel betaalbare studentenkamers in Amsterdam worden aangeboden. De kans dat jij een kamer krijgt, is gebasseerd op wachttijd; hoelang je staat ingeschreven. Het is dus handig om je zo snel mogelijk in te schrijven, zodat je wachttijd opbouwt. Inschrijven kost 38 euro, maar dit is eenmalig en deze inschrijving is 8 jaar geldig. Met deze inschrijving kan je daarnaast nog kamers vinden in andere steden. Als je dus besluit om toch niet naar Amsterdam te gaan of je gaat bijvoorbeeld een master doen, dan is het ook zeer nuttig om ingeschreven te staan.
0 Reacties