Top 10 tips om een studentenkamer in Amsterdam te vinden

10 handige tips om snel een studentenkamer in Amsterdam te vinden.


Hoe vind je een studentenkamer in Amsterdam? Studeren in de hoofdstad is natuurlijk supertof, maar een (betaalbare) kamer vinden is ontzettend moeilijk. Met de oververhitte huizenmarkt laten huisjesmelkers je tegenwoordig al snel meer dan 600 euro betalen voor een kamer van 9 m2. Maar geef nou niet meteen de moed op, er zijn zeker wel manieren om een kamer te vinden, zoals via studentenwoningweb of Facebook.  In dit artikel zetten wij de 10 beste manieren op een rij om een studentenkamer in Amsterdam te vinden. 

10. Anti-kraak

Anti-kraak huren is absoluut de goedkoopste manier om in Amsterdam te wonen. Er zitten echter ook grote nadelen aan verbonden; je kan in principe op elk moment uit je kamer worden gezet en de voorzieningen zijn vaak verre van luxe. Anti-kraak is helaas ook zeer populair in Amsterdam en dus moet je veel geluk hebben dat je iets krijgt toegewezen. Daar staat wel tegenover dat je op heel onverwachte plekken kan komen wonen en dat je heel weinig geld kwijt bent aan huur.

9. Kamernet.nl / Kamer.nl

Deze sites zijn een soort marktplaats voor kamers en hebben dan ook een heel groot aanbod. Wel moet je goed op de huurprijzen letten; de verhuurders zijn zelf vaak particulieren en erop uit om zoveel mogelijk geld te verdienen aan het verhuren van hun huis. Voor Kamernet moet je daarnaast betalen als je onbeperkt wil kunnen reageren (ongeveer 30 euro per maand).

8. The Student Hotel / Campus Diemen Zuid

Er worden tegenwoordig steeds meer ‘luxe’ studentenhuizen gebouwd. The Student Hotel heeft twee vestigingen; een in Amsterdam west en een in de Wibautstraat (richting Centrum). Het is allemaal zeer luxe en mooi, maar je mag er helaas maar 10 maanden zitten. Campus Diemen Zuid is een groot opgezet project met 936 studentenwoningen. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen zoals een supermarkt, een café en sportfaciliteiten. Het grote nadeel van “The Student Hotel” en “Campus Diemen Zuid’’ is dat het erg duur is. Bij de campus kan je vanaf je 23e wel huurtoeslag aanvragen, maar bij “The Student Hotel’’ niet. Als je bereid bent om veel te betalen (>600 euro) en je naar luxe en privacy verlangt, dan kan het wellicht wel een goede uitkomst voor je zijn.

7. Casa 400

Casa 400 is vergelijkbaar met ‘’The Student Hotel”, alleen Casa bestaat al een stuk langer; sinds 1962. Casa ligt erg centraal – (bijna) naast het Amstelstation. In de jaren ’50 was er ook al een tekort aan studentenkamers, maar ook aan hotelkamers dus een groep studenten bedacht om voor beide problemen één oplossing te vinden. Casa bleek een succes en bestaat vandaag de dag nog steeds. Een nadeel is wel dat je in de zomer eruit moet, omdat het dan als hotel wordt gebruikt. Casa is wel redelijk betaalbaar; tussen 330-650 euro.

6. Facebook

Op Facebook zijn meerdere groepen en pagina’s waar kamers worden aangeboden. Het voordeel hiervan is, is dat het natuurlijk gratis is en dat je al een beetje kan kijken wat voor mensen er al wonen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *