Dit zijn de tien beste films van 2017 die je gezien moet hebben

Deze films van 2017 moet je gezien hebben volgens IMDB.


In een speciale reeks lijstjes maken wij de balans op, wat heeft het jaar 2017 ons gebracht? In dit artikel een terugblik op de tien beste films van 2017. Het was een bewogen jaar voor Hollywood in 2017 onder andere door de #Metoo affaire. De carrière van Hollywoodgrootheden als Harvey Weinstein en Kevin Spacey zijn hierdoor beeindigd. In 2017 zijn er desalniettemin prachtige films uitgebracht in alle denkbare filmgenres. De lijst met de tien beste films van 2017 is dan ook een verzameling van verschillende filmgenres. De lijst is tot stand gekomen aan de hand van publieksbeoordelingen van IMDB en de mening van filmrecensenten.  Wat was jouw favoriete film van 2017? Deel de film die jou het meest is bijgebleven onderaan de pagina.

10. Kingsman, The Golden Circle

Actie, IMDB: 7,0

In 2017 is er een opvolger gekomen van de succesvolle film Kingsman uit 2014. Wat maakt Kingsman een goede film en het kijken waard? Kingsman is een mix tussen actie en humor te vergelijken met de oudere James Bond films. Het camerawerk en de effecten zitten goed in elkaar en het script is spannend en ontroerend. De pakkende muziek en goede grappen maakt Kingsman, The Golden Circle een van de beste familiefilms van 2017.

9. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Actie, IMDB: 7,8

Ook voor Marvel fans was 2017 een goed filmjaar onder andere doordat de opvolger van Guardians of the Galaxy is uitgebracht. Deze spectaculaire actiefilm heeft een inmens budget gekregen van maarliefst 200 miljoen dollar en dat is te zien aan de fantastische animaties. Daarnaast bevat de film alle bekende personages die Marvel rijk is.

8. IT

Horror, IMDB: 7,6

De remake van Stephen King’s ‘IT’ was in 2017 een van de grote verrassingen voor liefhebbers van horrorfilms. Het is de filmmakers gelukt om Stephen King’s horrorverhaal om te toveren tot een raadselachtig en beklemmend meesterwerk. De film scoort op IMDB een 7,6 en dat is een unieke score in het horrorgenre. Daarnaast is IT een van de beste horrorfilms van de afgelopen 20 jaar.

7. Coco

Animatie, IMDB: 8,8

Aan het einde van 2017 bracht Pixar de animatiefilm Coco uit. De film werd goed ontvangen en steeg direct de hoogte in op IMDB. Met een 8,8 is Coco de beste animatiefilm van 2017. De film gaat over Miguel, een Mexicaans jongetje dat ervan droomt om beroepsmuzikant te worden. Hij besluit zijn droom achterna te gaan en belandt op een avontuurlijke reis. Pixar’s Coco wordt op IMDb beoordeelt met een 8,8. Bekijk hieronder de filmtrailer via Youtube.

6. Star Wars: The Last Jedi

Fantasy, IMDB: 7,6

2017 was ook het jaar van het 8ste deel van Star Wars. Disney’s Star Wars The Last Jedi begint waar deel 7 gestopt was, namelijk op het eiland waar Luke Skywalker gevonden is. De echte Star Wars fans zijn razend enthousiast over de nieuwe Star Wars film. Vooral de soundeffects en animaties maken Star Wars tot een must-see van 2017.

5. Call Me By Your Name

Romantiek, IMDB: 8,5

In de filmhuizen was de romantische film ‘Call Me By Your Name’ een groot succes. De film gaat over een tiener die ontdekt dat hij homoseksueel is. Hij krijgt gevoelens voor een knappe Amerikaanse student en er ontstaat een liefdesrelatie. De film werd goed ontvangen op het jaarlijkse prestigieuze filmfestival van Cannes. Ook op IMDB zijn filmfans erg enthousiast, de film krijgt namelijk een 8,5.

4. Logan

Actie, IMDB: 8,2

De actiefilm Logan is uitgebracht door Marvel en gaat over een man met superkrachten. Hij komt er per toeval achter dat hij een dochter heeft die ook speciale krachten bezit. Echter is er een maffiagroep die op zijn dochter jagen waardoor hij samen met zijn dochter moet vluchten. Logan is geen typische Marvel film. De film is wat rouwer dan we gewend zijn en is bijvoorbeeld niet te vergelijken met Guardians of the Galaxy. Logan is dus ook een goede actiefilm voor de niet-Marvel fans.

3. Dunkirk

Oorlog, IMDB: 8,2

Christopher Nolan bracht de beste oorlogsfilm van 2017 uit. De film gaat over de evacuatie bij Duinkerken (België) tijdens de tweede wereldoorlog. Deze historische gebeurtenis was van grote invloed op het verdere verloop van de tweede wereldoorlog in Europa. Christopher Nolan heeft een zeer aangrijpende oorlogsfilm gemaakt waarbij je als kijker midden in de actie wordt gezogen. De scènes met gevechtsvliegtuigen boven de stranden van België (en Nederland) zijn adembenemend.

2. Blade Runner 2049

Sci-Fi, IMDB: 8,4

De Science-Fiction film Blade Runner speelt zich af in het jaartal 2049 en geeft een blik op de toekomst. De mensheid heeft nieuwe uitvindingen gedaan en leeft dagelijks met nieuwe technologieën. Blade Runner 2019 die is uitgebracht in 2017 is een vervolg op de succesvolle cultfilm uit 1982. Hoofdrollen worden gespeeld door; Ryan Gosling, Sylvia Hoeks en Harrison Ford.

1. Lion

Drama, IMDB: 8,1

Begin 2017 kwam de film ‘Lion’ uit in Nederland. Lion vertelt het waargebeurde verhaal van het vijfjarige jongetje Saroo uit India. Saroo raakt zijn familie kwijt en komt terecht in een adoptieprogramma. Uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd en komt hij terecht bij een gezin in Australië. 25 jaar later begint zijn verleden aan hem te knagen en besluit hij opzoek te gaan naar zijn biologische familie.

Meer goede films van 2017

Naast de bovenstaande films zijn er natuurlijk nog veel meer goede films uitgebracht in 2017. Films die de lijst net niet gehaald hebben zijn; Loving Vincent (Art-house), Get Out (horror), Wonder Woman (Fantasy) en Murder on the Orient Express (Misdaad). Wat was jouw favoriete film van 2017? Plaats een reactie onderaan het artikel.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *