Top 10 snelste dieren ter wereld


5. Gaffelbok

Net niet het snelste landdier, maar alsnog behoorlijk snel; de gaffelbok. De gaffelbok kunnen een snelheid bereiken van 85 km/uur. Doordat de gaffelbok zo snel is, heeft hij bijna geen natuurlijke vijanden, want die kunnen niet zo hard lopen. Een verklaring voor de functie van hun hoge snelheid kan zijn dat ze vroeger wel natuurlijke vijanden die sneller konden lopen, maar dat die in de loop der tijd zijn uitgestorven. Het leefgebied van de gaffelbok is een groot deel van Noord-Amerika.

Gnaffelbok snelste dieren op het land

4. Cheetah

Het snelste landdier is de cheetah. De cheetah kan zo hard lopen doordat hij licht en slank gebouwd is en lange poten heeft. Door zijn bouw heeft hij weinig luchtweerstand en kan hij een stuk harder gaan dan andere katachtigen zoals bijvoorbeeld de leeuw. De cheetah loopt niet altijd zo hard; hij gebruikt het alleen voor de jacht. De cheetah kan een topsnelheid van 105 km/uur, en staat daarmee op nummer 4 van de 10 snelste dieren ter wereld.

10 snelste dieren ter wereld

3. Zeilvis

We zijn aangekomen bij het snelste dier in de zee; de zeilvis. De zeilvis zou je bij kunnen houden op de snelweg; ze kunnen een snelheid bereiken van zo’n 110 km/uur. Zeilvissen zijn heel moeilijk te vangen door hun snelheid, maar ook door hun grootte. Ze kunnen namelijk ongeveer 3 meter lang worden.

De snelste vis ter wereld: Zeilvis

2. Fregatvogels

Fregatvogels zijn enorm; ze zijn ruim een meter lang en hebben een spanwijdte van meer dan twee meter. Ze zijn daarnaast erg licht, en dat maakt fregatvogels tot een van de snelste dieren ter wereld. Ze kunnen zo goed vliegen en zweven dat ze heel lang achtereenvolgend in de lucht kunnen blijven. Fregatvogels kunnen een snelheid bereiken van ongeveer 150 km/uur.

Een van de snelst vliegende vogels is de Fregatvogel

1. Slechtvalk

Vraag jij je af wat het snelste dier ter wereld is? Het snelste dier ter wereld is de slechtvalk. De slechtvalk kan de ongelofelijke snelheid van 350 km/uur halen. Deze snelheid haalt hij in duikvlucht; als hij recht naar beneden op een prooi afgaat. De slechtvalk is af en toe ook in Nederland te zien. Vroeger was de slechtvalk ernstig bedreigd door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, maar gelukkig zijn er maatregelen getroffen en is de slechtvalk nu geen bedreigde diersoort meer. De slechtvalk is dus ook samen met de Fregatvogel de snelste vogel ter wereld.

De snelste roofvogel ter wereld: de Slechtvogel


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

MIS DEZE LIJSTJES NIET