Top 10 slechtst betaalde banen

De 10 slechtst betaalde banen in Nederland.


Op zoek naar de slechtst betaalde banen? Hieronder vind je de top 10 banen met een laag salaris weergegeven. De Top 10 is gebaseerd op het rapport werk en inkomen van het CBS. In dit onderzoek wordt het gemiddeld salaris per beroep in kaart gebracht. Aan de hand van deze gegevens hebben wij de slechtst betaalde banen in Nederland kunnen opsommen. Wat vindt jij van onderstaande beroepen? 

10. Elektromonteur

De elektromonteur heeft een laag salaris van €14,41 per uur. Hiermee behoort dit beroep tot de slechtst betaalde banen. Een elektromonteur is gespecialiseerd in het onderhouden, installeren, repareren of testen van allerlei elektrotechnische systemen, systeemonderdelen en installaties. Je hoeft geen hoog niveau gestudeerd te hebben om elektromonteur te worden. Je kan een niveau 1, 2 of 3 Mbo-opleiding volgen.

9. Beveiliger

Wil je op de wacht staan als beveiliger? Een beveiliger heeft een uurloon van €14,17 en verkrijgt daardoor een plek in de top 10 van de slechtst betaalde banen. Ondanks een zeer verantwoordelijke baan verdient een beveiliger slecht. Beveiligers zijn actief bij het bewaken van terreinen, personen, gebouwen en horeca-gelegenheden. Soms verdient een bewaker wel een nachttoeslag waardoor het loon iets hoger kan uitvallen.

8. Vrachtwagenchauffeur

Veel jongens dromen van jongs af aan om vrachtwagenchauffeur te worden. Een vrachtwagenchauffeur heeft veel vrijheid en dat is iets wat veel mensen aantrekt. Je wisselt voortdurend van omgeving en bent altijd onderweg naar mooie nieuwe plekken. Het beroep als vrachtwagenchauffeur brengt echter ook minpunten met zich mee. Zo heeft een vrachtwagenchauffeur een laag salaris van €14,04 per uur en ben je bijna nooit thuis. Daarmee behoort dit beroep tot één van de slechtst betaalde banen. Het grote nadeel voor vrachtwagenchauffeurs zijn Oost-Europese collega’s. Zij rijden vaak met hun vrachtwagens op Europese handelsroutes en concurreren hierdoor direct met de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs. Hierdoor is het salaris van chauffeurs in Nederland lager.

7. Automonteur

Het beroep automonteur is ideaal voor de mensen die graag met hun handen werken en zeer praktisch zijn. Automonteurs zijn onmisbaar in onze samenleving. Een kapotte auto en je bent meteen niet meer mobiel. Ondanks de belangrijke rol van automonteurs in de samenleving, hebben automonteurs een laag salaris van €14,00 per uur. Hierdoor behoort het beroep automonteur tot de slechtst betaalde banen in Nederland.

6. Medewerker klantenservice

Een medewerker bij de klantenservice verleent hulp en advies aan klanten. Hiermee vervult iemand bij de klantenservice een belangrijke rol. Zo iemand is namelijk het gezicht van het bedrijf. Toch behoort ook de medewerker klantenservice bij één van de slechtst betaalde banen. Een medewerker klantenservice verdient een laag salaris van €13,80 per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 slechtst betaalde banen

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje