Top 10 SEO tips voor meer bezoekers op je website

10 handige SEO tips om meer bezoekers naar je website te krijgen.


Wil jij meer bezoekers naar je website? SEO verbeteren is datgene wat jij moet doen. SEO staat voor ‘’search engine optimization’’, oftewel zoekmachineverbetering. Lees deze SEO tips en maak jouw website helemaal SEO ‘proof’.

10. Embed Youtube video’s

Wil jij je SEO verbeteren? Embed jouw Youtube video’s. Mensen gaan niet naar Youtube om jouw video te bekijken. Helaas, maar waar. Het is net die extra stap die eigenlijk teveel moeite kost. Door een Youtube video te embedden, maak je het mensen gemakkelijk. Daarnaast houdt Google van rijke media. Google houdt van foto’s, audio , tekst, maar ook van video’s. Als Google van jou houdt, dan beloont Google je ook. Je website wordt beter vindbaar.

9. Duidelijke titels en meta

Eén van de beste SEO tips die je snel en makkelijk kan uitvoeren is door je titels en meta description te optimaliseren. Verwerk in je titel en de meta description het belangrijkste zoekwoord van je tekst, zodat Google weet waar jouw tekst over gaat. Wanneer Google jouw content begrijpt, zal dat resulteren in beter bereik van jouw website. Natuurlijk moet je titel en meta descirption wel aanlokkelijk zijn naar de bezoekers toe, anders heb je er niks aan.

8. Afbeeldingen optimaliseren

Wil jij jouw SEO verbeteren op je website? Dat kan al heel eenvoudig door je afbeeldingen te optimaliseren. Je kan namelijk iedere afbeelding voorzien van een alt-tekst. Verwerk in deze alt-tekst het belangrijkste zoekwoord van de desbetreffende webpagina.

7. Heldere opbouw website

Eén van de belangrijkste SEO tips is om jouw website goed en helder op te bouwen. Maak de bezoekers duidelijk op welke pagina ze zich bevinden, wat ze op de desbetreffende pagina kunnen vinden en waar ze heen moeten gaan als ze niet op de juiste plek zijn. Werk met duidelijke koppen, broodkruimels en interne links. Zorg voor een goede structuur en onthoud ‘less is more’.

6. Aanmelden webmastertools

Wil jij je SEO verbeteren? Meld je aan bij webmastertools. Google voorziet iedere websitebeheerder in een groot arsenaal aan SEO tools. Met de Google Webmastertools kan jij met het grootste gemak je website evalueren van top tot teen. Je kan goed meten of je zoekmachine marketing trucs goed werken. De volgende aspecten neemt de Google Webmaster tools onder de loep: sitemaps, crawlertoegang, sitelinks, adreswijziging, instellingen, zoekopdrachten, links naar de website, zoekwoorden, interne links, statistieken voor aanmelding, malware, crawlfouten, crawlstatistieken, html suggesties en site prestaties.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *