Oeteldonkse muziek, dit zijn de nummers tijdens carnaval in Den Bosch


Ga jij carnaval vieren in Oeteldonk? Oftewel ga jij op stap in Den Bosch tijdens carnaval? Waarschijnlijk ken je veel Oeteldonkse muziek nog niet. In dit artikel hebben wij de beste carnavalsmuziek uit Oeteldonk in een lijstje gezet. De lijst bestaat zowel uit klassiekers als recente carnavalsnummers. Heb jij carnavalsliedjes die we aan deze lijst kunnen toevoegen? Deel deze nummers dan onderaan het artikel. Zo kunnen wij de lijst met de beste liedjes uit Oeteldonk toevoegen aan de lijst.

Het Kwekfestijn

Den Bosch kent vele carnavalsclubjes die elk jaar hun eigen lied uitbrengen. Dit doen zij tijdens het Kwekfestijn, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een jury het beste Bossche carnavalsnummer van dat jaar kiest. Veel nummers in deze lijst hebben het Kwekfestijn gewonnen en hebben daardoor veel publiciteit gekregen.

 

Sophie Peeters – Ik Ken Munne Mens Nie Veinde

Een van de bekendste klassiekers uit Oeteldonk is gezongen door Sophie Peeters. Het nummer ‘Ik Ken Munne Mens Nie Veinde’ werd uitgebracht in 1981 en is een echte Oeteldonkse meezinger.

Anoesjka – Spuit Elluf en ut Grôôt Oeteldonks Slavenkoor

Steph Breukel zingt de grote Oeteldonk hit ‘Anoesjka’ samen met Spuit Elluf en ‘ut Grôôt Oeteldonks Slavenkoor’. Dit nummer is niet weg te denken tijdens carnaval in Oeteldonk en wordt dan ook altijd grijs gedraaid in de kroegen van Den Bosch. In 2017 is het nummer door het Brabants Dagblad uitgekozen tot het beste Oeteldonkse lied.

Blauw – Vergimmes Mooi

Een meer recentere hit is ‘Blauw’ van de carnavlsclub Vergimmes Mooi. Het nummer wordt gezongen Door Lois van der Ven en werd direct na het Kwekfestijn een grote hit. Blauw betekende ook een groot succes voor Vergimmes Mooi. De club stond ineens midden in de spotlights door dit Oeteldonkse nummer.

Ooit – Jubileumlied 2012

Ad en Caroline Siemons zingen samen het jubileumlied ‘Ooit’. Het nummer is uitgebracht in 2012 tijdens het 121 jarig jubileum van de Oeteldonksche club.

Knillis waor un beest – ut

In 2012 werd er tijdens het Kwekfestijn een nummer opgedragen aan Knillis, een van de bekendste boeren van Oeteldonk. Het nummer won de presentatieprijs en is uitgegroeid tot een grote hit.

Ge mag oew rooie roze houwe – De Femmelie

Ruud van de Laar en Peter van Beijnum brengen samen met de carnavalsclub ‘De Femmelie’ het nummer ‘Ge mag oew rooie roze houwe’. Uiteraard wordt het nummer gezongen met plat Bosch accent.

Attenooije – Wa is ut heet

Tijdens carnaval kunnen de temperaturen in de Bossche kroegen nogal oplopen. Carnavalsclub Attenooije hebben over dit tafereel het Oeteldonkse nummer ‘Wa is ut heet’ geschreven. Deze hit is elk jaar niet weg te denken tijdens carnaval. Daarnaast heeft Attenooije nog meer grote carnavalshits uitgebracht. Deze staan ook in de lijst met beste Oeteldonkse muziek.

No Nonsens – Traone in m’n ooge

Dit was de winnaar van het Kwekfestijn in 2002. Het nummer ‘Traone in m’n ooge’ is de favoriet van veel Oeteldonkers. Beluister hieronder het Oeteldonkse nummer via Youtube.

S.M.O. Attenooije – Ik ben verliefd

Wederom staat clubje Attenooij in de lijst. Hun carnavalshit ‘Ik ben verliefd’ is uitgebracht in 2016 en behaalde de tweede plek tijdens het Kwekfestijn. Tip: De nummers van Attenooije zijn ook beschikbaar in goede kwaliteit op Spotify.

Oeteldonkse muziek 2018

Hieronder hebben wij de laatste liedjes uit Oeteldonk geplaatst die zijn uitgebracht in 2018.

Gaoi UT mar aon de buurvrouw vraoge!

Carnvalsclubje C.V. Jong Telènt won het Kwekfestijn van 2018 met het nummer ‘Gaoi UT mar aon de buurvrouw vraoge!’. Dit nummer wordt tijdens Oeteldonk 2018 grijs gedraaid in alle Bossche kroegen.

Oeteldonkse carnavalsmuziek, tip ons

Welk carnavalsnummer mag volgens jou niet ontbreken in deze lijst? Deel je reactie onderaan de pagina. Zo kunnen wij dit artikel blijven bijwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oeteldonkse muziek, dit zijn de nummers tijdens carnaval in Den Bosch

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje