Deze films op Netflix moet je als ondernemer gezien hebben


Netflix films voor ondernemers – Als ondernemer ben je altijd opzoek naar inspiratie voor jouw business of projecten. Het kijken van films over ondernemen kan dienen als inspiratiebron. In dit artikel hebben wij de must-see films voor ondernemers in een lijstje gezet. Alle films in deze lijst zijn beschikbaar via het Nederlandse Netflix aanbod. In de lijst met Netflix fims over ondernemen staan zowel documentaires als speelfilms. Ook werken wij deze lijst met films continu bij. Mocht je een inspirerende film in deze lijst missen? Plaats dan een reactie onderaan het artikel. Op deze manier blijft de lijst met Netflix films over ondernemen actueel.

Let op: Dit artikel is een toevoeging op de complete lijst met films voor ondernemers.

Inhoudsopgave

1. Documentaire: Steve Jobs: One Last Thing
2. Speelfilm: The Wolf of Wallstreet
3. Serie: Chef’s Table
4. Serie: The Toys That Made Us
5. Documentaire: Banking on Bitcoin
6. Serie: Suits
7. Serie: Dirty Money
8. Documentaire: Print the Legend
9. Serie: House of Cards

1. Documentaire: Steve Jobs: One Last Thing

Steve Jobs was een van de bekendste en meest succesvolste ondernemers van de afgelopen 100 jaar. Steve Jobs heeft talloze uitvindingen gedaan en miljardenbedrijven opgebouwd (Apple, Pixar).
De ondernemer overleed in 2011 en liet een imperium achter. Veel mensen herinneren Jobs aan zijn grootse presentaties van de Iphone en de Ipod. Echter, in de documentaire ‘One Last Thing’ krijgt de kijker een betere indruk over leven van Steve Jobs. De documentaire geeft inzicht in zijn onderneming skills. De documentaire is uitgebracht in 2011 en krijgt op IMDB een 6,8.

Netflix documentaire Steve Jobs

2. Speelfilm: The Wolf of Wallstreet

In deze film volg je Jordan Belfort, een aandelenhandelaar die zijn baan kwijtraakt en besluit om zijn eigen investeringsfonds te beginnen. Het investeringsfonds wordt zo’n groot succes dat Jordan Belfort al snel een zeer vermogend ondernemer wordt. Hij gaat gedurende de film steeds meer leven als een echte WallStreet bankier. Naast het vele werken gebruikt hij veel drugs en organiseert hij extravagante feestjes. Deze hilarische film met Leonardo DiCaprio scoort op IMDB maarliefst een 8,2.

The Wolf of Wallstreet is biografisch en gebaseerd op het leven van Jordan Belfort. Jordan Belfort was in de jaren 90 actief als effectenhandelaar op Wall Street. Uiteindelijk is Beloft gearresteerd en na een aantal jaren gevangenis weer vrijgelaten. Op dit moment is Jordan Belfort actief als spreker voor grote evenementen. Onlangs was de effectenhandelaar nog aanwezig op een evenement in Amsterdam.

3. Chef’s Table, ondernemers in de horeca

De documentairereeks Chef’s Table volgt het leven van de beste chefkoks ter wereld. Per aflevering is een chefkok uitgelicht en vertelt hij zijn levensverhaal. Hoe is het gelukt om een van de beste restaurants ter wereld op te richten? Dat is het thema van deze Netflix serie. De verhalen zijn aangrijpend, interessant en zitten boordevol inspiratie en ondernemerslessen. In de documentaire komt een bepaald thema terug namelijk; ‘ondernemen is vallen en opstaan’.

Inmiddels zijn er drie seizoenen uitgebracht van Netflix Chef’s Table. Naast de inspirerende ondernemerslessen is de serie ook zeer geschikt voor liefhebbers van vreemde culturen en mooie landen. Zo staat de serie ook in de lijst met Netflix films over reizen.

4. Serie: The Toys That Made Us

De nieuwe Netflix serie: ‘The Toys That Made Us’ gaat over de ondernemers achter de bekendste speelgoedbedrijven ter wereld. In deze Netflix serie bespreken de ondernemers de opkomst van hun speelgoed, het grote succes en in sommige gevallen ook de ondergang van hun product. Bij de creaties van Lego en Barbie zijn enorme geldbedragen gemoeid. In de serie komen de keuzes van de ondernemers uitgebreid aan bod.

Er staat één Netflix seizoen online met in totaal acht afleveringen. De afleveringen gaan over de ondernemers achter; Hello Kitty, Barbie, He-man, LEGO, Transformers en Star Trek. Inmiddels is er een tweede seizoen aangekondigd door Netflix. Bekijk hieronder fragmenten uit deze ondernemende Netflix serie.

5. Netflix Documentaire: Banking on Bitcoin

Onlangs is er een nieuwe documentaire aan het Nederlandse Netflix aanbod toegevoegd over Bitcoins. De documentaire vertelt het ontstaan van crypto technologie en ondernemers die hiermee werken. De Bitcoin is een van de grootste uitvindingen van de afgelopen jaren. Ondernemers zijn gek op crypto valuta onder andere door de nieuwe mogelijkheden en de enorme koersbewegingen. In de Netflix documentaire komen ook ondernemers aan het woord die veel geld verdient hebben met de handel in Bitcoins.

Bekijk hieronder via Youtube de trailer van ‘Banking on Bitcoins’.

6. Serie: Suits

Hoe gaat het eraan toe aan de top van een groot advocatenbedrijf? Suits is een serie over het spannende leven verschillende advocaten en de gevechten die zij juridisch voeren. De serie geeft inzicht in de manier van handelen van grote Zuidas kantoren. Veel ondernemers waarderen Suits omdat de serie een kijk geeft in spannende zakelijke beslissingen die de hoofdpersonen continu nemen. Daarnaast zit de serie vol met onverwachte wendingen. Inmiddels zijn er vijf seizoenen uitgekomen van Suits, je kan dus lekker vooruit met deze inspirerende Netflix serie.

7. Serie: Dirty Money

De in 2018 uitgekomen serie Dirty Money gaat over het niet-ethisch handelen van zes grote bedrijven. In deze serie komen verschillende kwesties aan bod zoals; het Volkswagen incident, de hoge prijzen die de farmaceutische industrie voor haar medicijnen vraagt en banken die terroristische organisaties steunen. Ondernemers krijgen tijdens hun carrière regelmatig te maken met ethische kwesties. Soms valt er gemakkelijk geld te verdienen ten koste van maatschappelijke belangen. De Netflix-serie Dirty Money bestaat nu uit 1 seizoen met 6 verschillende afleveringen.

8. Netflix Documentaire: Print the Legend

3D printers zijn hot en gaan onze dagelijks manier van leven gegarandeerd veranderen. In deze originele Netflix documentaire worden startups gevolgd die actief zijn in de wereld van 3D printers. In de documentaire komen de mogelijkheden van 3D printing aan bod. Er zijn veel positieve aspecten aan 3D printing, zo kunnen er medicijnen op maat worden geprint of onderdelen worden gemaakt op plekken die slecht bereikbaar zijn. Echter is het straks ook mogelijk om wapens te produceren met een 3D printer. Een ding is zeker, ondernemers moeten 3D printing in hun achterhoofd houden omdat het een techniek van de toekomst is. Bekijk hieronder de Netflix trailer van Print the Legend:

9. Serie: House of Cards

De succesvolle Netflix serie House of Cards is leuk om te zien voor ondernemers. House of Cards is een politieke thriller en volgt de opkomst van president Frank Underwood, een politicus die er alles aan doet om de macht te grijpen. In House of Cards volg je de intriges en corruptie binnen het Witte Huis. Op dit moment werkt Netflix aan een vierde seizoen waarbij Claire Underwood de hoofdrol gaat vertolken. Vanwege de #metoo discussie keert Kevin Spacey (Frank Underwood) niet terug in de serie.

Meer films over ondernemen op Netflix

Heb jij onlangs een Netflix film gezien die volgens jou ook in dit lijstje moet staan? Deel jouw tip door een reactie te plaatsen onderaan deze pagina. Op deze manier kunnen wij de lijst met films over ondernemen blijven bijwerken. Er is ook een interessant managementboek over Netflix verschenen genaamd ‘No Rules Rules’. Naast het kijken van Netflix series kan je dus ook managementboeken lezen om nieuwe ervaringen op te doen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *