Deze Netflix films moet je als backpacker gezien hebben

Deze Netflix films zijn een inspiratiebron voor alle backpackers en wereldreizigers.


Netflix films voor backpackers –  Eerder schreven wij al een lijstje over de 10 beste films over backpacken. Omdat niet iedereen zin heeft om films te downloaden en videotheken inmiddels een zeldzaamheid zijn hebben wij een nieuw lijstje uitgebracht met reisfilms op Netflix. De films en reisdocumentaires in dit artikel maken deel uit van het Nederlandse Netflix aanbod en zijn een aanrader voor iedereen die van reizen houdt. Ga jij binnenkort beginnen aan een backpack avontuur en leef jij alvast naar het begin van je reis toe? Haal dan snel popcorn in huis en bekijk deze inspiratievolle films over backpacken en de wereld rondreizen.

Inhoudsopgave

1. Seven Years in Tibet
2. Le Voyage au Groenland
3. Surfwise
4. Chef’s Table
5. The Bucket List

1. Seven Years in Tibet

Brad Pitt speelt een Oostenrijkse expeditie-avonturier genaamd Heinrich Harrer die vlak voor de tweede wereldoorlog besluit om de Himalaya te beklimmen. Bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog wordt Heinrich samen met zijn reisgenoten gevangen genomen door de Engelsen en als krijgsgevangenen in een kamp gestopt. Heinrich ontsnapt en komt samen met een mede-reisgenoot terecht in de stad Lhasa, een heilige stad in Tibet en tevens residentie van de Dalia Lama. Hij kan het stadje niet verlaten en besluit om de cultuur van Tibet te leren kennen en te leven onder de bevolking. Al snel raakt Heinrich Harrer bevriend met de jonge Dalia Lama. Alles verandert als China besluit Tibet te bezetten. Deze blockbuster uit de jaren 90 is een must-see voor alle backpackers die naar Zuid-Oost Azië gaan reizen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

2. Le Voyage au Groenland

In deze film verruilen twee jonge mannen de drukte van Parijs voor de natuur van Groenland. Deze film zit vol tegenstellingen en laat de prachtige natuur en het leven op Groenland zien. De mannen komen terecht in het dorp Kullorsuag, een van de meest afgelegen plekken ter wereld. Hier ontdekken ze hoe de lokale bevolking leeft aan het einde van de wereld. Deze Netflix film is een absolute aanrader voor alle backpackers die houden van natuur en stille plekken.

3. Surfwise

De serie Surfwise gaat over het leven van Dorian Paskowitz, wereldreiziger en surfer. Dorian heeft maarliefst negen kinderen en reist samen met hun de wereld rond langs de mooiste stranden. Dorian leidt een echt surfersbestaan en leeft aan het strand. Voor alle backpackers die een reis gaan maken naar de kust van Australië is dit een must-see Netflix film. Bekijk hieronder de trailer van Surfwise, een van de beste reisdocumentaires op Netflix.

4. Chef’s Table

Chef’s Table is een documentaire reeks op Netflix. Deze biografische serie gaat over de beste Chefkoks ter wereld en hun weg naar succes. In elke losstaande aflevering wordt het verhaal verteld van een van de beste koks ter wereld. De documentaire speelt zich op de mooiste bestemmingen ter wereld af zoals; Noorwegen, Japan, Peru, Brazilië en Nieuw-Zeeland. Het levensverhaal van de koks, de prachtige beelden van eten en natuur en de verschillende verhalen over cultuur maken deze serie tot een must-see voor iedereen die van reizen houdt. Inmiddels staan er drie seizoenen van de reisdocumentaire Chef’s Table op Netflix die volgens ons zeer de moeite waard zijn.

5. The Bucket List

Deze emotionele film gaat over twee oudere mannen die beiden ongeneeslijk ziek zijn. Samen besluiten ze nog een keer alles uit het leven te halen en stellen zij een Bucket List op. In de laatste maanden van hun leven besluiten ze alle punten op de Bucket List af te gaan en deze uit te voeren. Hierbij reizen ze samen de hele wereld over en genieten ze van al het moois dat de aarde te bieden heeft.

Tips Netflix backpackfilms

Heb jij laatst een goede film gezien op Netflix die absoluut als inspiratie kan dienen voor backpackers? Deel jouw tip onderaan dit artikel. Zo kunnen wij dit lijstje blijven bijwerken en andere bezoekers helpen met Netflix tips. Daarnaast hebben wij nog meer lijstjes met Netflix tips zoals films over ondernemen op Netflix.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Nou, door de corona gaat mijn backpackvakantie helaas niet door. Dan maar een film kijken over backpacken en hopen dat we later in 2021 weer naar Azië kunnen.