De meest opmerkelijke museum ongelukken


Naar een museum komen ieder jaar vele bezoekers, met daarbij alle risico’s van dien. Een ongeluk in een museum kan heel wat schade met zich meebrengen. HomeToGo heeft een top 10 samengesteld van de meest fascinerende kunstbloopers die gerangschikt zijn op de schadekosten. Bekijk hieronder de 10 meest opmerkelijke museum ongelukken.

10. De vierjarige kon het Logo-standbeeld niet weerstaan

Een gigantisch Lego-standbeeld dat drie dagen geduurd heeft om te bouwen, werd in een kwestie van seconden door een vierjarige vernietigd. Er stond nog een bordje met “DON’T TOUCH” naast het lego kunstwerk, maar het leek erop dat de vierjarige nog niet zo goed kon lezen. Het grote Lego karakter lag in duizenden stukjes verspreid over de vloer. Met een schade van slechts €13.500 is dit nog een van de goedkopere museum ongelukken.

Museum ongelukken

9. De meedogenloze sloopkogel

Buiten een museum kan het ook misgaan. In Nederland was er namelijk een aluminium kunstwerk van Willem Hussem gesneuveld tijdens de sloop van een postkantoor. De waarde van het kunstwerk was maar liefst €25.000.

Museum ongelukken

8. Ze nam het kruiswoordraadsel iets te serieus

Een 91-jarige vrouw bezocht in het Neues Museum in Duitsland een kunstwerk genaamd ‘Reading-work-piece’, een kunstwerk uit 1965 van Arthur Koepcke. Een deel van het kunstwerk lijkt op een gedeeltelijk ingevuld kruiswoordraadsel waarop stond “woorden invullen”. De 92-jarige vrouw nam het verzoek serieus en begon het kruiswoordraadsel letterlijk in te vullen.

Museum ongelukken

7. De Victoria Secret Model die alleen maar wilde helpen

Als je het krijt-kunstwerk zou zien, weet je dat de krijt vlekken niet per ongeluk op het bord zijn gekomen. Je zou dan ook wel weten dat de eigenaar van het kunstwerk Russel Simmons is, vooral als je op zijn feestje komt. Helaas was een Victoria Secret Model hier niet echt op de hoogte van. Het victoria secret model dacht dat het krijtbord simpelweg vies was en begon het met vochtige doekjes schoon te maken. Toen de kunstenaar het schone bord zag, was het feestje niet echt meer gezellig.Museum ongelukken

6. Vernietigd door perfectionisme

De kunstenaar nam vlak voor de tentoonstelling een laatste blik. Na 3 jaar lang eraan gewerkt te hebben, was hij nog steeds niet helemaal tevreden met het resultaat en raakte ernstig gefrustreerd. Hij kon zijn emoties niet bedwingen, waardoor hij met een mes en het schilderij verwoestte. Ethische discussies braken uit: Kan een kunstenaar het recht hebben om zijn eigen kunst te vernietigen?

Museum ongelukken


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *