De mooiste vakantieplekken van Italië

Dit zijn de 10 hotspots tijdens jouw reis door Italië, het vakantieland bij uitstek.


Italië – het land van pizza, Romeinen, pasta en natuurlijk prachtige gebieden en steden. Niet zo gek dat Italië een zeer populair land is onder Nederlandse vakantiegangers. Als je van plan bent om Italië te bezoeken, dan kan je wellicht inspiratie halen uit dit artikel. In dit artikel zetten wij de 10 mooiste vakantieplekken in Italië op een rijtje. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Italië? Deel jouw ervaringen over Italië onderaan de pagina. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Grandlife, de blog voor jouw dagelijkse portie luxe.

10. Sicilië

Italië heeft een aantal eilanden, waarvan Sicilië de bekendste is. Sicilië staat bekend om haar schilderachtige dorpjes, prachtige kusten en natuurlijk de Etna, de actiefste vulkaan van Europa. Het eiland ligt helemaal in het zuiden van Italië, aan de punt van ‘de Laars’. Sicilië ligt midden in de Middellandse Zee, waardoor nogal wat volkeren hun invloed hebben achtergelaten. Deze invloeden zijn zeker nog terug te vinden op het eiland. Zo zijn er Griekse tempels en Romeinse theaters, maar ook bouwwerken met Arabische invloeden.

9. Laghi del Nord Italia (Italiaanse merengebied)

Het noorden van Italië is een van de populairste vakantiebestemmingen. Deze populariteit is te danken aan het afwisselende landschap met zowel hoge bergen als vlakke meren. Daarnaast is het weer (meestal) erg goed. Het grootste en bekendste meer is het Gardameer (Lago di Garda), wat bijna 52 km lang is. Andere bekende meren die zeker het bezoeken waard zijn, zijn het Comomeer en het Lago Maggiore.

Vakantieplekken Italië

8. Bloemenrivièra

Op plek 8 van de top 10 mooiste Italiaanse plekken vinden we de Bloemenrivièra. Dit is een kuststrook in het noordwesten van Italië die bekend staat om – je raadt het al – bloemen. Naast prachtige natuur zijn er ook veel schilderachtige dorpjes te vinden die direct aan het water liggen.

Italië vakantiebestemming bloemenrivièra

7. Cinque Terre

Cinque terre omvat 5 dorpjes aan de kust van de (zojuist genoemde) Bloemenrivièra. Deze dorpen zijn moeilijk te bereiken met de auto, omdat ze pal tegen de steile rotswanden zijn gebouwd. Perfect voor liefhebbers van wandelen dus! De dorpen zijn erg kleurrijk en ongekend fotogeniek. Laat je niet afschrikken door drukte door toeristen – er zijn nog genoeg kleine straatjes en stukken te vinden die rustig zijn.

6. Napels

De stad Napels is met 4,4 miljoen inwoners de derde stad van Italië en heeft een rijke geschiedenis en eigen cultuur én een van de mooiste baaien van Europa. Napels staat onder andere bekend om het heerlijke eten en om de levendigheid van de stad. Daarnaast ligt Napels vlakbij de Pompeï, een van de best bewaarde Romeinse steden.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *