Top 10 Mooiste Liedjes met een Viool in de Hoofdrol


Mooiste viool liedjes | De viool is één van de oudste instrumenten en is geliefd binnen verschillende muziekstijlen zoals; klassiek, folk en pop. Door vier snaren door middel van een strijkstok te laten trillen ontstaat er een prachtig en geliefd geluid. Naast de piano is de viool dan ook niet weg te denken uit onze muziekgeschiedenis.

Voor alle liefhebbers van de viool hebben wij de 10 mooiste viool liedjes op een rij gezet. De lijst bestaat uit verschillende muziekstijlen en artiesten. De viool is namelijk populair in alle lagen van de bevolking. Niet alleen Concertgebouw bezoekers waarderen de viool maar ook binnen de volksmuziek speelt dit instrument een belangrijke rol. We zijn benieuwd naar jouw favoriete vioolmuziek. Deel jouw mening door te reageren onderaan de pagina en help andere liefhebbers van de viool met het vinden van nieuwe vioolmuziek.

Top 10 Mooiste Viool liedjes

Nr.NummerComponist / Artiest
10.Fisherman’s BluesThe Waterboys
9.Dust in the WindKansas
8.Come on EileenDexys Midnight Runners
7.FairytaleAlexander Rybak
6.The Devil Went Down to GeorgiaThe Carlie Daniels Band
5.Hungarian Dance No. 1Brahms
4.Canon in D MajeurPachelbel
3.Mazurka in A MinorChopin
2.Violin ConcertoBeethoven
1.Theme from Schindler’s ListJohn Williams

10. Fisherman’s Blues – The Waterboys

In 1988 kwam de Ierse band ”The Waterboys’ met het nummer ‘Fisherman’s Blues’. De viool heeft een prominente rol gekregen in dit bekende rock nummer.

9. Dust in the Wind – Kansas

Dust in the Winds is een meer recent popnummer van de artiest Kansas. Naast de mooie gitaarmuziek is de viool ook duidelijk te horen in dit nummer. Vanaf 1:30 minuut krijgt de viool vrijspel en is een prachtige solo te horen. Het nummer is geliefd onder violisten die van sing-song writers houden.

8. Come on Eileen – Dexys Midnight Runners

Één ander zeer bekend (en vrolijk) viool nummer is ‘Come on Eileen’ van Dexys Midnight Runners. Zodra je de tune hoort kerken je dit liedje direct.

7. Fairytale – Alexander Rybak

Wellicht een vreemde eend in de bijt maar het nummer ‘Fairytale’ is sinds het songfestival erg populair onder violisten. Wellicht is het liedje wat minder populair onder liefhebbers van klassieke muziek.

6. The Devil Went Down to Georgia – The Carlie Daniels Band

Een meer folklore, rock nummer waar de viool centraal staat is ‘The Devil Wend Down to Georgia’. Dit nummer is speciaal voor alle liefhebbers van rock (‘n roll) en folk.

5. Hungarian Dance No. 1 – Brahms

Een bekende klassieke compositie waar de viool een zeer centrale rol in speelt is de ‘Hungarian Dance’ van Brahms. De componist Brahms staat bekend om zijn composities voor violen, cello’s en overige strijkers.

4. Canon in D Majeur – Pachelbel

We blijven binnen de klassieke muziek met het bekende viool nummer ‘Canon’. Dit is een zeer bekend klassiek stuk van de componist Pachelbel dat iedereen direct zou moeten herkennen.

3. Mazurka in A Minor – Chopin

Één andere componist die niet kan ontbreken is Chopin. Deze Poolse componist en pianist wordt geroemd om zijn piano muziek. Daarnaast heeft Chopin ook muziekstukken voor de viool gecomponeerd.

2. Violin Concerto – Beethoven

Op nummer 2 staat de Duitse componist Beethoven met de ‘Violin Concerto’. Door veel violisten wordt dit nummer als een van de mooiste technische muziekstukken voor de viool omschreven.

1. Theme from Schindler’s List – John Williams

Één van de mooiste filmmuziek en een prachtig vioolnummer is het thema van de oorlogsfilm Schindler’s List. Deze heftige film speelt zich af in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt ondersteund met prachtige filmmuziek. Hierbij speelt de viool de hoofdrol.

Meer Muzieklijstjes op onze website

Bronnen:

Omslagfoto: ©Jason Hollinger – Flickr


3 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *