De mooiste hikes ter wereld

Dit zijn de 10 mooiste hikes ter wereld.


5. Kungsleden

Kungsleden, oftewel De Koningsroute, voert over een traject van in totaal ruim 440 kilometer. Maar je kunt ook kiezen voor een korte route van iets meer dan 100 kilometer die je in drie tot vijf dagen kunt lopen. De beste tijd voor deze hike is augustus of de eerste helft van september. Je ziet tijdens de tocht de prachtige toendra’s van het hoge noorden van Zweden. Langs prachtige gletsjers wandel je uiteindelijk richting de hoogste berg van Zweden, Mount Kebnekaise. De echte fanatieke wandelaars kunnen natuurlijk ook de volledige route lopen, maar maak dan wel een zorgvuldige planning want de winter valt in dit deel van Zweden vroeg in en dan is de tocht niet meer te lopen.

4. Kilimanjaro

Het spreekt voor zich dat je voor deze tocht moet beschikken over de nodige klimcapaciteiten en geen last moet hebben van hoogtevrees. De top van de Kilimanjaro in Tanzania ligt op 5895 meter hoogte. De tocht duurt ruim zeven dagen, waarin je een afstand van circa 56 kilometer aflegt. De meeste wandelaars lopen deze tocht onder leiding van een gids. Het uitzicht vanaf de top, boven de wolken, is adembenemend. De Kilimanjaro beklimmen staat dan ook hoog op het verlanglijstje van veel hikers.

3. Appalachian Trail

Eén van de meest bekende hike routes is de Appalachian Trail die je loopt van de staat Georgia naar de staat Maine. Je bent wel even onderweg, de tocht duurt tussen de vijf en zeven maanden en je legt ongeveer 3500 kilometer af. De Appalachian Trail is één van de langste gemarkeerde wandelroutes ter wereld. Hij is zeker niet geschikt voor iedere wandelaar. Maar natuurlijk hoef je niet de hele route te lopen, je kunt ook een deel kiezen dat je in enkele dagen kunt lopen. De tocht voert door 14 van de Verenigde Staten. Als je de hele tocht wilt lopen vereist dit vanzelfsprekend een goede planning en voorbereiding.

2. The Torres del Pine “W” Circuit

De nummer twee in de top tien van mooiste hike routes bevindt zich in Chili en wel in het National Park waar de tocht naar is genoemd, dat zich bevindt in Patagonië. De tocht dankt zijn naam verder aan het feit dat je de letter W loopt door het park. Aanbevolen periode om deze tocht van 60 tot 80 kilometer te lopen is oktober tot april, maar sommige wandelaars prefereren juli, dan is het winter in Chili en minder warm. De tocht duurt 4 tot 6 dagen. Tijdens deze hike zie je prachtige vulkanen, gletsjers en meren. Je kunt ook een O route lopen, dat is het langere traject, om nog meer mooie plaatsen in dit park te bezoeken. Als je van rust houdt doe je deze hike in de Chileense winter, dan is het een stuk rustiger. Tijdens de zomermaanden kom je dagelijks tussen de 800 en 1000 mensen tegen op het traject.

1. Inca Trail

De Inca Trail bevindt zich in Peru en beslaat een afstand van 42 kilometer. Gemiddeld doen hikers vier dagen over deze tocht. De beste periode om hem te lopen is van mei tot september. De Inca’s worden algemeen beschouwd als het meest en hoogst beschaafde volk van Zuid Amerika. Deze tocht voert je langs prachtige ruïnes, door de jungle en langs de mooiste uitzichtpunten in de bergen. De tocht eindigt, hoe kan het ook anders, in de wereldberoemde plaats Machu Picchu. Alternatieven voor deze tocht zijn de Ancascocha Trail (30 kilometer, 5-6 dagen) en de Lares Valley Hike (32 kilometer, 4 dagen).

Wat vind jij de mooiste hikes ter wereld?

Ben jij een avonturier en heb jij al een aantal van de mooiste hikes ter wereld gelopen? Deel jouw ervaringen onderaan dit artikel. Zo help je andere hikers bij het plannen van hun avontuur. Meer reisinspiratie of alvast in een avontuurlijke stemming komen? Bekijk dan ook onze 10 beste reis en backpack films.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.