De mooiste hikes ter wereld

Dit zijn de 10 mooiste hikes ter wereld.


De mooiste hikes ter wereld – Hiken is niet zomaar wandelen. Hiken is voor de fanatieke wandelaars die er niet voor terugdeinzen om heel wat kilometers per dag te maken. En dan ook nog over terrein dat lang niet altijd uit strak gelegde asfaltwegen bestaat. Een hike is meestal een één- of meerdaagse trektocht die je door de mooiste natuurgebieden van de wereld voert. De mooiste wandelroutes moeten eigenlijk op de bucket list van iedereen staan die van wandelen houdt. Overweeg je een hike route te gaan lopen, dan kun je inspiratie opdoen met deze lijst van mooiste hikes ter wereld.

De mooiste hikes ter wereld

10. Yosemite Grand Traverse – Verenigde Staten
9. Pacific Crest Trail – Verenigde Staten
8. Grand Canyon Rim-to-Rim Hike – Verenigde Staten
7. Snowman Trek – Bhutan
6. Everest Base Camp Trek – Nepal
5. Kungsleden – Zweden
4. Kilimanjaro – Tanzania
3. Appalachian Trail – Verenigde Staten
2. The Torres del Pine “W” Circuit – Chili
1. Inca Trail – Peru

10. Yosemite Grand Traverse

Yosemite National Park is één van de populairste Nationale Parken in de Verenigde Staten. Je loopt door watervallen, granieten bassins en uitgestrekte velden. Via de kabelroute kun je de Half Dome op. Deze tocht beslaat ruim 96 kilometer en is te lopen in zes tot zeven dagen. In de onderstaande Youtube video kan je al zien dat het Yosemite park een perfecte locatie is voor een van de mooiste hikes ter wereld. De beste periode voor deze hike is half juli tot half september.

9. Pacific Crest Trail

Deze tocht van zo’n 4300 kilometer voert je door 7 Nationale Parken en talrijke nationale bossen. Je doorkruist de staten Californië, Oregon en Washington. Je trekt door de Mojave woestijn en beklimt toppen met hoogtes tot ruim 3900 meter. Je bezoekt tijdens deze tocht prachtige wildgebieden waar je oog in oog staat met de dieren. De beste periode voor deze tocht is april tot oktober. Trek voor de totale route zes tot zeven maanden uit.

8. Grand Canyon Rim-to-Rim Hike

De Grand Canyon zien staat bij velen op de to do lijst bij een bezoek aan Amerika en dan in het bijzonder de staat Arizona waar de Canyon te vinden is. Je kunt er natuurlijk ook een meerdaagse hiking tour van maken. De Rim-to-Rim Hike 4 tot 6 dagen waarin je ruim 70 kilometer aflegt. De beste periodes voor deze hike zijn maart tot mei en september tot november. Je zult genieten van de prachtige uitzichten in één van de mooiste natuurgebieden ter wereld.

7. Snowman Trek

Volgens sommigen is de Snowman Trek in Bhutan één van de moeilijkste hike routes ter wereld. De tocht duurt circa 25 dagen waarin je ruim 320 kilometer aflegt. De beste maanden om deze tocht te lopen zijn april en oktober. Houd er echter rekening mee dat het regelmatig voorkomt dat je niet in staat bent de hele route te lopen vanwege slecht weer in de Himalaya. Je passeert tijdens de tocht elf bergpassen, waarvan sommigen meer dan 4875 meter hoog. De tocht kan alleen worden gelopen onder leiding van gids en staat hoog op de lijst van mooiste wandelingen, hoewel een goede conditie hiervoor zeker vereist is.

6. Everest Base Camp Trek

De Mount Everest is natuurlijk de droom van iedere bergbeklimmer. Maar ook als je niet van plan bent ooit zijn top te bereiken is een trekking tocht een prima alternatief. Deze tocht naar het basiskamp neemt ongeveer 16 dagen in beslag. Je legt circa 113 kilometer af. Om het regenseizoen en de kou te vermijden plan je je tocht het beste in de periode maart tot en met mei of september tot en met november. Wil je deze tocht lopen dan vereist dat een goede voorbereiding en planning.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *