Meryl Streep – Een lijst met haar beste films ooit


Meryl Streep films – Een van de beste filmactrices aller tijden is zonder twijfel Meryl Streep. In dit artikel ontdek je de beste films waarin Meryl Streep een rol speelt. De lijst is samengesteld aan de hand van beoordelingen van filmwebsite IMDB.

Mery Streep Films

Nr. Filmtitel IMDB Jaartal
1. Angels in America 8,3 2003
2. The Deer Hunter 8,1 1978
3. Kramer vs. Kramer 7,8 1979
4. Adaption 7,7 2002
5. Sophie’s Choise 7,7 1982
6. The Hours 7,6 2002
7. The Bridges of Madison County 7,6 1995
8. Doubt 7,5 2008
9. Out of Africa 7,2 1985
10. The Post 7,2 2017
11. The Devil Wears Prada 6,9 2006
12. It’s complicated 6,6 2009
13. The Iron Lady 6,4 2011

1. Angels in America

2. The Deer Hunter

The Deer Hunter is een van de eerste films waarin Meryl Streep te zien was, en het werd haar grote doorbraak. The Deer Hunter is uitgekomen in 1978 en gaat over de impact van de oorlog in Vietnam. The Deer Hunter werd lovend ontvangen en daarom behoort het tot een van de 10 beste films met Meryl Streep. De film won 5 Oscars, waaronder die voor beste film. Meryl Streep werd voor het eerst genomineerd voor een Oscar voor haar rol in deze film.

3. Kramer vs Kramer

Een van de beste films met Meryl Streep is wat ons betreft Kramer vs Kramer uit 1979. Meryl speelt Joanna Kramer, een gescheiden vrouw die met een rechtszaak de voogdij over haar zoontje probeert te krijgen. De film won 5 Oscars, waaronder die voor Beste film en Beste actrice voor Meryl Streep. Het was haar tweede nominatie en haar eerste overwinning.

4. Adaption

5. Sophie’s Choise

In het oorlogsdrama Sophie’s Choice speelt Meryl Streep de Poolse Sophie. Sophie heeft het concentratiekamp Auschwitz overleefd in de Tweede Wereldoorlog. De film gaat vooral over het trauma wat ze daar heeft opgelopen; ze moest kiezen tussen het leven van haar dochter en zoon. Het is een van de meest indrukwekkende rollen van Meryl Streep; ze praat moeiteloos Duits en Pools in de film (wat ze speciaal geleerd had) en laat een enorme indruk met deze film achter. Ze heeft voor Sophie’s Choice dus ook terecht een Oscar gewonnen in 1982 en is dus ook een van de beste films met Meryl Streep.

6. The Hours

The Hours is een dramafilm uit 2002 met in de hoofdrol topactrices Nicole Kidman, Julianne Moore en natuurlijk Meryl Streep. De film heeft drie verhaallijnen die zich allemaal afspelen in verschillende tijden, maar ze hebben allemaal te maken met het boek ‘Mrs. Dalloway’. The Hours is het kijken waard vanwege het geweldige acteerwerk, de ongewone structuur en zeker ook de prachtige muziek van Philip Glass.

7. The Bridges of Madison County

8. Doubt

In Doubt speelt Meryl Streep de rol van Aloysius Beauvier, een zeer kille en gemene geestelijke. Meryl Streep speelt deze rol zo overtuigend dat je je bijna niet kan voorstellen dat ze in het echte leven juist ongeveer het tegenovergestelde is van haar rol. In Doubt laat Meryl Streep weer zien dat ze in iemand anders kan transformeren.

9. Out of Africa

10. The Post

The Post is een film uit 2017 over de Pentagon Papers. Meryl Streep speelt de directrice van een uitgeverij. Ze komt voor een dilemma te staan als er geheime overheidsdocumenten in haar bezit komen. Moet ze deze publiceren aan het volk?

11. The Devil Wears Prada

Ook in The Devil Wears Prada uit 2006 is Meryl Streep een enorme bitch. Deze film is echter geen dramafilm maar een komedie, dus er kan in tegenstelling tot Doubt wel bij gelachen worden. Meryl Streep vertolkt de rol van Miranda Priestly, hoofdredactrice van een haute couture magazine. Ze speelde het zo overtuigend dat ze genomineerd werd voor een Oscar voor beste actrice in een hoofdrol (die ze overigens niet won).

12. It’s complicated

It’s Complicated is een romantische komedie uit 2009 met (naast Meryl Streep natuurlijk) Alec Baldwin en Steve Martin in de hoofdrol. It’s Complicated behoort tor de 10 beste films met Meryl Streep omdat ze nooit eerder een rol had gespeeld die zo herkenbaar was voor veel mensen. Daarnaast moet je wel van Meryl houden in It’s Complicated door haar acteerwerk.

13. The Iron Lady

The Iron Lady leverde Meryl Streep haar derde Oscar op. Ze vertolkt in The Iron Lady de rol van Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke minister van het Verenigd Koninkrijk die vanwege haar harde beleid ‘’The Iron Lady” werd genoemd. The Iron Lady is een biografie over Margaret Thatcher. Meryl Streep is zelf Amerikaans, maar uit deze rol blijkt dat ze uitstekend met een Brits accent kan praten.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *