Top 10 meest voorkomende meisjesnamen Nederland

De 10 populairste meisjesnamen in Nederland van dit moment.


Elk jaar verandert de top 10 meest voorkomende meisjesnamen in Nederland. Dit jaar ziet de lijst van de populaire meisjesnamen er zo uit. Check ook de lijst met de populairste jongensnamen.

10. Anne

De meisjesnaam Anne staat op de nummer 10 in de lijst van de meest voorkomende meisjesnamen in Nederland. Anne is niet per se een meisjesnaam, maar kan ook bedoeld zijn voor een jongen. Anne betekent genadig en komt uit het Oud Engels vandaan.

9. Fleur

Fleur is een vrolijke korte meisjesnaam. De naam staat op de nummer 9 meest voorkomende meisjesnamen in Nederland. De naam Fleur komt vanuit het warme Frankrijk en betekent mooie bloem. Hartstikke mooi om daar je kind naar te vernoemen.

8. Eva

Eva behoort tot de meest populaire meisjesnamen. Eva is een Latijnse naam en staat voor ‘adem van het leven’. De naam wordt wereldwijd gebruikt.

7. Anna

Anna komt vanuit de Griekse en Hebreeuwse taal. Het is een Bijbelse naam en betekent ‘genadig’. Anna is een veelvoorkomende naam in Nederland en daarom valt deze naam ook onder de lijst met populaire meisjesnamen.

6. Lotte

Lotte is een afkorting van Charlotte. Deze naam komt weer van de naam Charlot vandaan. Dit is een Frans woord dat staat voor ‘kereltje’. Ondanks dat de naam redelijk mannelijk is, behoort deze meisjesnaam tot de populaire meisjesnamen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *