Top 10 meest voorkomende jongensnamen Nederland

Dit zijn de 10 populairste jongensnamen in Nederland van dit moment.


Elk jaar verandert de top 10 meest voorkomende jongensnamen Nederland. Dit jaar ziet de lijst van de populaire namen voor jongens er zo uit.

10. Ruben

De jongensnaam Ruben stond in 2002 op nummer 15. Vandaag de dag heeft de jongensnaam Ruben een plekje veroverd in de top 10 meest voorkomende jongensnamen. De betekenis van Ruben is ‘aanschouw een zoon’. De naam Ruben is niet alleen bekend in Nederland, maar ook in Scandinavië.

9. Jesse

De jongensnaam Jesse is de afgelopen jaren gaan behoren tot de meest populaire namen. Jesse is de Latijnse vorm van de Bijbelse naam Isai. De naam betekent ‘God’s genadig geschenk’. De naam Jesse is niet per se een Nederlandse naam, maar wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen.

8. Thijs

Thijs blijft al 10 jaar lang op nummer 8 staan. De naam is een typische Nederlandse naam voor jongens en staat voor ‘Geschenk van de Heer’.

7. Milan

Milan is een Slavische jongensnaam en wordt veel gebruikt in Italië, Rusland en Tsjechië. Ondanks dat Milan Slavisch is, behoort deze naam in Nederland tot de populaire namen.

6. Lars

Lars is een steeds meer gebruikte jongensnaam in de afgelopen paar jaar. Net zoals Milan is Lars een Slavische jongensnaam en komt ook veelal voor in Scandinavië. De naam Lars staat voor ‘gekroond’.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *