Top 10 meest verkochte games ooit

Een overzicht van de 10 meest verkochte computergames ooit.


Houd jij van gamen? Dan ben je vast ook benieuwd naar de meest verkochte computer games ooit. Wij gebben de top 10 games opgesteld die torenhoge verkoopcijfers hebben bereikt.

10. Duck Hunt

Duck Hunt is virtueel jagen op eenden. Je moet minimaal 5 eenden uit de lucht schieten en als dat niet lukt, heb je verloren. Deze populaire game uit 1984 is bedoeld voor Nintendo Entertainment System (NES). Het is een redelijk eenvoudig ingericht spel, maar ondanks dat behoort deze virtuele jacht op eenden tot de top 10 best verkochte games. In totaal is Duck Hunt 28,31 miljoen keer verkocht.

9. New Super Mario Bros Wii

New Super Mario Bros staat bekend om z’n fantastische spelervaring. Deze populaire game is niet alleen bedoeld voor single player, maar kan je ook gezamenlijk spelen. In deze game is het de bedoeling dat Mario de prinses Peach redt, met behulp van vier vrienden. Je moet een goed team vormen en Yoshi verslaan. Je komt samen met je handlangers terecht in avontuurlijke en kleurrijke werelden. Gezien deze redelijk unieke spelervaring behoorde New Super Mario Bros algauw tot de best verkochte games. Dit spel heeft een bijzonder record gehaald en is 28,61 miljoen keer verkocht.

8. Wii Play

In Wii Play ben jij de ster. Je creëert een eigen Wii personage en gaat vervolgens aan de gang met negen geweldige en plezier games. Het aanbod is gevarieerd. Je kan bijvoorbeeld de moderne versie van Duck Hunt spelen, tafeltennissen, vissen of prijsschieten. Dit veelzijdige spel valt in de smaak bij veel geliefde Wii-gebruikers. Algauw tikten de verkoopcijfers en behoort Wii Play vandaag de dag tot de best verkochte games ooit. In totaal is Wii Play 29,01 miljoen verkocht.

7. New Super Mario Bros Nintendo

Super Mario is terug om samen met de speler nieuwe avonturen te beleven. Deze populaire game is voortgezet op het roemrijke verleden van Mario. Echter smelten de oude spelelementen samen met gloednieuwe spelelementen. De nieuwe uitgave van Super Mario werd zeer goed ontvangen. In totaal is het spel 30,00 miljoen keer verkocht.

6. Tetris

Tetris, wie kent het niet? Het spel met blokken, maar dan voor grote mensen. De vallende Tetrisblokken moet je voortdurend goed laten aansluiten op de andere blokken. Het spel wordt met de minuut moeilijker door lastigere blokken en een kortere tijd die jij hebt om een blok neer te leggen. Dit bloedstollende spel is beroemd geworden en dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Met een getal van 30,26 miljoen behoort Tetris tot de best verkochte games.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *