Top 10 meest succesvolle animatiefilms

De 10 meest succesvolle animatiefilms met de hoogste omzet in de recente filmgeschiedenis.


Animatiefilms zijn enorm populair, niet alleen onder kinderen maar ook onder volwassenen. Vooral Disney en Pixar films zijn populair en geliefd door iedereen. Natuurlijk zijn sommige animatiefilms succesvoller dan andere en die leveren meer geld op. In dit artikel zetten wij de 10 meest succesvolle animatiefilms op een rijtje, gebaseerd op omzet.

10. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs is het derde deel van de Ice Age serie. De film is in 2009 uitgekomen en is geproduceerd door Blue Sky Studios. In totaal bracht de film $886,686,817 op en staat daarmee op de tiende plaats van de meest succesvolle animatiefilms. In dit derde Ice Age deel komen de hoofdpersonages Manny en Sid in aanraking met dinosauriërs.

9. Shrek 2

Shrek 2 is het vervolg op de enorm succesvole komische animatiefilm Shrek uit 2001. De film kwam uit in 2004 en werd nog succesvoller dan Shrek; de film bracht zo’n $919,838,758 op. Het hoofdpersonage van de Shrek films is natuurlijk de groene oger Shrek zelf. In deel 1 redt Shrek prinses Fiona, die zelf een oger blijkt te zijn. Shrek 2 gaat door waar het eerste deel stopte; Shrek gaat zijn familie ontmoeten. De film is enorm humoristisch en bevat heel wat volwassen grappen die kinderen vaak niet eens begrijpen. Hierdoor werden de Shrek films een van de meest succesvolle animatiefilms.

8. Finding Nemo

Finding Nemo is na Toy Story 3 en Finding Dory (het vervolg op Finding Nemo) de meest succesvolle Pixar film ooit. De animatiefilm kwam in 2003 uit en werd enorm goed ontvangen. De film won zelfs een Oscar voor Beste Animatiefilm. Finding Nemo is de best verkochte DVD ooit. De film gaat over de clownsvis Marlin, die zijn zoontje Nemo kwijtraakt. Hij gaat hem zoeken en doorkruist de oceaan samen met de vergeetachtige Dory. Dory was zo’n geliefd personage dat er een spin-off werd gemaakt; Finding Dory. Finding Nemo had een omzet van $940,335,536. Finding Nemo maakt deel uit van het Nederlandse Netflix aanbod.

7. The Lion King

The Lion King is een van de bekendste en meest succesvolle Disneyfilms. In 1994 kwam The Lion King uit en is daarmee de oudste film in dit lijstje. The Lion King gaat over de jonge leeuw Simba, die zijn vader op zal volgen als koning maar het op moet nemen tegen zijn gemene oom Scar. De animatiefilm kreeg meerdere vervolgen en spin-offs, en er werd zelfs een musical van gemaakt. The Lion King bracht $968,483,77 op.

6. Despicable Me 2

Despicable Me 2 is een film uit 2013, uitgebracht door Universal. Het is het vervolg op Despicable Me. Het is een komedie, waarbij vooral de Minions, een soort kleine gele figuurtjes, de show stelen. De Minions waren zo geliefd dat ze een eigen film kregen die nog succesvoller werd dan Despicable Me 2 (nummer 2 in deze lijst). Despicable Me 2 bracht $970,761,885 op en behoort daarmee tot de animatiefilms met grootste omzet.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *