De 10 meest geluisterde liedjes op Spotify in 2017

Beluister de populairste liedjes van 2017 op Spotify terug in dit artikel.


Tegenwoordig luistert bijna iedereen muziek via streamingsdiensten zoals Apple Music en Spotify, waardoor precies te zien is wat de meest geluisterde liedjes van 2017 zijn. In dit artikel zetten wij de 10 populairste liedjes van 2017 op een rij. Wat opvalt is dat Nederlandse rap het bijzonder goed deed dit jaar; 5 nummers van deze top 10 zijn van Nederlandse rappers. Naast de Nederlandse rappers staan populaire internationale artiesten zoals Ed Sheeran en Martin Garrix. Daarnaast is ook de de zomerhit van 2017 ‘Despacito’ maximaal beluisterd via Spotify.

Dit lijstje is onderdeel van onze special; ‘2017 in lijstjes’

Top10s blikt terug op 2017 met een groot aantal lijstjes. Wij hebben de beste; boeken, films, muziek, gadgets en games van 2017 samengevat. Ontdek 2017 opnieuw op onze speciale themapagina.

 

10. Scared to be lonely – Martin Garrix

De populairste en meest succesvolle Nederlandse DJ van dit moment is natuurlijk Martin Garrix, en zijn hit ‘Scared to bo lonely’ vinden we op plaats 10 in de top 10 meest geluisterde liedjes van Spotify in 2017. Het nummer is ingezongen door de Britse zangeres Dua Lipa, voor wie 2017 mede dankzij ‘Scared to be Lonely’ een succesjaar was.

9. Swalla – Jason Derulo, Nicki Minaj, Ty Dolla $ign

‘Swalla’ kwam uit in februari en is heel wat maanden een grote hit geweest in Nederland. Niet zo gek, want het is moeilijk om stil te blijven zitten op deze pakkende dancesingle.

8. Come Again – Ronnie Flex, Boef

Nederlandse hiphopartiesten zoals Ronnie Flex, Lil Kleine en Boef waren erg populair dit jaar en dat is zeker terug te zien in deze top 10. Op plek 8 staat ‘Come Again’ van Ronnie Flex in samenwerking met Boef.

7. Despacito (Remix) – Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber

Dé zomerhit van 2017 was natuurlijk Despacito. Dit nummer is van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Het grote succes van het nummer kwam vooral door de remix met wereldster Justin Bieber. Wekenlang stond Despacito wereldwijd op plek 1 in de hitlijsten.

6. Alleen – Lil Kleine

Lil Kleine bracht in 2017 zijn tweede album ‘Alleen’ uit. Veel tracks hiervan werden grote hits, waaronder de eerste single ‘Alleen’.

5. It Ain’t Me – Kygo, Selena Gomez

De Noorse DJ Kygo brak door met zijn remix van het nummer ‘I see fire’ in 2014 en heeft sindsdien vele hits gehad met remixes, maar ook steeds vaker met eigen nummers. Samen met Selena Gomez nam Kygo ‘It ain’t me’ op, wat op plek 5 staat in de 10 populairste liedjes op Spotify in 2017.

4. Habiba – Boef

In 2015 was rapper Boef er opeens, en in zeer korte tijd heeft hij zich omhoog gewerkt naar de top van de Nederlandse rap. Habiba is afkomstig van zijn eerste album ‘Slaaptekort’, wat een groot succes was. Of Boef in 2018 nog steeds zoveel succes zal hebben is niet zeker, want hij komt regelmatig negatief in het nieuws door beledigende uitspraken, waardoor enkele DJ’s en fans al hebben aangegeven dat ze zijn muziek niet meer zullen draaien.

3. Energie – Ronnie Flex

Op de derde plaats is het nummer ‘Energie’ van Ronnie Flex te vinden, zijn grootste hit van 2017. ‘Energie’ staat op het tweede studioalbum van Ronnie Flex: ‘Rémi’. Het album werd onaangekondigd gelanceerd en wist zonder enige vorm van promotie plek 1 te bereiken in de hitlijsten.

2. Krantenwijk – Lil Kleine, Boef

Ook op plek 2 is weer Nederlandse rap te vinden. ‘Krantenwijk’ is samenwerking van Lil Kleine en Boef, en deze combinatie blijkt goud te zijn want het is bijna het meest gestreamde liedje op Spotify in 2017.

1. Shape of You – Ed Sheeran

Op plek 1 vinden we de megahit ‘Shape of You’ van de succesvolle singer-songwriter Ed Sheeran. Shape of You is te vinden op het derde album van Ed Sheeran; %. Dit album brak op Spotify alle records. Het was het meest gestreamde album ooit binnen 24 uur.

Jouw favoriete Spotify nummer van 2017

Wat was jouw meest geliefde liedje op Spotify in 2017? Deel het nummer dat jij hebt grijs gestreamd onderaan dit artikel.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *