De meest gelezen tijdschriften ter wereld


De meest gelezen tijdschriften ter wereld – Hoewel mensen steeds minder tijdschriften lezen en steeds vaker online magazines bezoeken zijn er wereldwijd nog steeds veel grote tijdschriften actief. In dit lijstje hebben wij de grootste tijdschriften ter wereld gerangschikt op oplage. Veel van de tijdschriften in deze lijst bestaan al tientallen jaren en hebben daardoor een groot wereldwijd netwerk van lezers opgebouwd. Veel grote tijdschriften zijn bekend geworden door bekende publicaties uit het verleden zoals fotorapportages van National Geographic. De meeste tijdschriften in deze lijst worden gepubliceerd vanuit Amerika en vervolgens gedistribueerd naar het buitenland. De oplagen van de meest gelezen tijdschriften vallen in het niets bij die van Nederlandse tijdschriften.

Inhoudsopgave meest gelezen tijdschriften

10. Family Circle
9. People
8. National Geographic
7. Good Housekeeping
6. Readers digest
5. Better Homes & Gardens
4. AARP The Magazine
3. Game Informer
2. Awake
1. The Watchtower

10. Family circle

Dit Amerikaanse tijdschrift is te vergelijken met de Libelle. Het gaat over alles wat met het gezinsleven te maken heeft en bevat; recepten, interieurtips, interviews en columns. Het blad wordt 15 keer per jaar uitgegeven en telt een oplage van 3,5 miljoen stuks per uitgave. Dit tijdschrift werd voor het eerst uitgegeven in 1932 maar is altijd binnen de Verenigde Staten gebleven. In Nederland kan je het tijdschrift dus niet kopen.
Family Circle Tijdschrift

9. People

Wederom is People een Amerikaans blad met een van de hoogste oplagen ter wereld. People is een roddelblad met veel onzinartikelen over celebrities en opmerkelijke onderzoeken. Het blad heeft in Amerika 4,5 miljoen abonnees en wordt wekelijks uitgegeven.
People tijdschrift

8. National Geographic

Dit wereldwijd bekende blad is opgericht in 1888 en is daarmee een van de oudste nog bestaande tijdschriften ter wereld. National Geographic heeft een oplage van 5,5 miljoen exemplaren en wordt uitgegeven in tientallen landen. Het tijdschrift brengt prachtige verhalen over natuurgebieden in kaart inclusief foto’s van wereldberoemde fotografen.
National Geographic tijdschrift oplage

7. Good Housekeeping

Het vrouwentijdschrift Good Housekeeping werd voor het eerst uitgegeven in 1911. Het tijdschrift geeft tips over het huishouden en bevat daarnaast; recepten, cadeautips en interieur suggesties. Het blad heeft zo’n 5,58 miljoen lezers wereldwijd.
Good Housekeeping tijdschrift

6. Reader’s digest

Reader’s digest oftewel ‘Het Beste’ is een van de best gelezen tijdschriften ter wereld. Het tijdschrift plaatst een serie van de best gelegen artikelen uit andere tijdschriften. Op deze manier kunnen de lezers van Reader’s digest een selectie lezen van de meest toonaangevende artikelen. Reader’s digest kent een oplage van zo’n 6 miljoen lezers wereldwijd.
Readers Digest

5. Better Homes & Gardens

In 1922 werd voor het eerst het Amerikaanse tijdschrift ‘Better Homes & Gardens’ uitgegeven. Het tijdschrift wordt door ruim 7,6 miljoen mensen gelezen.
Better Homes tijdschrift

4. AARP The Magazine

Het AARP Magazine is een tijdschrift voor Amerikanen die met pensioen zijn gegaan. Dit lifestyle tijdschrift geeft tips voor uitjes en hobbies. Het tijdschrift heeft een bereik van zo’n 12,5 miljoen lezers.
AARP magazing

3. Game Informer

Sinds 1991 geeft het bedrijf GameStop Corporation het magazine Game Informer uit. Dit blad gaat over games en staat vol met releases en reviews van de laatste games. Met ruim 18,1 miljoen lezers is het op twee-na best gelezen tijdschrift ter wereld.
Game Informer tijdschrift

2. Awake

Het tijdschrift Awake is een religieus tijdschrift voor Jehova getuigen. In Nederland wordt het tijdschrift ook uitgegeven onder de naam ‘Ontwaakt!’. Het doel van het tijdschrift is om mensen te overtuigen om ook Jehova getuige te worden. In totaal wordt het tijdschrift in 99 talen uitgegeven en heeft het een bereik van zo’n 43,5 miljoen mensen.
Awake religieus tijdschrift

1. The Watchtower

De Wachttoren is het meest gelezen tijdschrift ter wereld. Het tijdschrift wordt uitgegeven sinds 1879 en is inmiddels ruim 45 miljoen keer geprint. Dit tijdschrift is een soort bijbel voor Jehova getuigen. Het tijdschrift is vertaald in 209 talen.
The Watchtower Magazine


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *