De 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland (2023)

De 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland. Wat is jouw favoriete tijdschrift?


5. Veronica Magazine – Oplage 282 708

Een televisiegids en magazine ineen, dat is Veronica Magazine. Het blad is ontzettend divers en heeft voor iedereen wel wat wils; van sport tot showbizz en van film tot lifestyle. De oplage is in de laatste jaren afgenomen, maar toch staat het Veronica Magazine nog op plek 5 in de top 10 meest gelezen Nederlandse tijdschriften.

Veronica Magazine - Nederlandse tijdschriften

4. Libelle – Oplage 285 595

Naast de Margriet is er natuurlijk nog een ander oer-Hollands vrouwenblad dat niet in deze lijst mag ontbreken: de Libelle. De Libelle kwam al uit in 1934 en sindsdien voorziet dit tijdschrift elke week een hoop vrouwen (en misschien een enkele man) van informatie op bijvoorbeeld het gebied van het huishouden, maatschappij en gezondheid. Libelle is overigens afgeleid van het Latijnse ”libellus” (”boekje”) en de naam komt dus niet van het insect.

Libelle - oplage tijdschriften Nederland

3. Eigen Huis magazine – Oplage 754 867

Op plek 3 vinden we het ledenblad van de Vereniging Eigen Huis. Dit is een belangenvereniging voor mensen met een eigen huis in bezit. Vereniging Eigen Huis heeft nogal wat leden, wat een hoge oplage van het tijdschrift als gevolg heeft; ongeveer 800 000. In het magazine kunnen leden alles te weten over ontwikkelingen op de huizenmarkt en er is advies te vinden over bijvoorbeeld geldzaken en verbouwingen.

Eigen Huis - magazine

2. Allerhande magazine – Oplage 2028280

We staan erom bekend; Nederlanders houden van gratis. De bekendste en grootste supermarktketen van Nederland – de Albert Heijn – speelt hier slim op in door klanten gratis het Allerhande magazine aan te bieden. Dit culinaire tijdschrift staat vol met recepten en verhalen over koken en eten. De Allerhande heeft een oplage van ongeveer 2,1 miljoen, wat het een tweede plek oplevert in deze top 10 van de meest gelezen Nederlandse tijdschriften. Naast de Allerhande publiceert Albert Heijn ook een online tijdschrift via hun online webwinkel Appie.

Allerhande - Nederlandse kooktijdschriften

1. Kampioen – Oplage 3 408 680

Het meest gelezen tijdschrift van Nederland is met een oplage van bijna 3,5 miljoen de Kampioen, het ledenblad van de ANWB. Iedereen kent de ANWB wel en er zijn dan ook zo’n 4,5 miljoen mensen lid. De Kampioen is niet alleen het meest gelezen tijdschrift van deze top 10, maar ook het oudste. De eerste Kampioen kwam al uit in 1884. Mocht je geïnteresseerd zijn in oude tijdschriften, dan moet je op Google Books zoeken op de Kampioen. Ter ere van het 125-jarige bestaan van de Kampioen in 2010 werd namelijk besloten om alle oude jaargangen te digitaliseren. In de Kampioen staan artikelen over reizen, verkeer en vakantie, maar er worden bijvoorbeeld ook producten getest. Een nuttig magazine dus!

Kampioen - Tijdschrift ANWB


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *