De 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland (2023)

De 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland. Wat is jouw favoriete tijdschrift?


Meest gelezen tijdschriften Nederland – Voor elke doelgroep – vrouwen, kinderen, autoliefhebbers etc. – bestaat er wel een tijdschrift. Natuurlijk zijn niet alle tijdschriften even populair en bekend. In dit artikel zetten we de 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland. De ranking is gebaseerd op cijfers van het NOM; nationaal onderzoek media. De cijfers zijn afkomstig uit hun laatste rapport.

Tip: Bekijk ook de meest gelezen tijdschriften ter wereld, de 10 meest gelezen Nederlandse kranten en de meest gelezen roddelbladen in Nederland.

10. Happinez – Oplage 132 316

Op het gebied van tijdschriften die gericht zijn op body en mind, is Happinez het populairste magazine. Sinds 2003 kan iedereen meer te weten komen over spiritualiteit en over hoe je meer geluk uit je leven haalt. Blijkbaar was hier veel behoefte aan, want met een oplage van ongeveer 140 000 bladen staat Happinez op plek 10 van de 10 meest gelezen Nederlandse tijdschriften.

Happinez tijdschrift - meest gelezen

9. Margriet – Oplage 158 558

Elke Nederlander – van jong tot oud – kent wel de Margriet. Dit damesblad bestaat al sinds 1938. In deze lange geschiedenis zijn er een hoop vaste rubrieken ontstaan, die wekelijks terugkeren, zoals “Praat Mee”, “Margriet weet Raad” en “Met de dokter op pad”. Vroeger werd Margriet door velen gezien als een braaf blad dat alleen maar over onbenulligheden ging, maar door de jaren heen werd er steeds meer over taboes gesproken zoals homoseksualiteit en abortus.

Magriet - Nederlandse tijdschriften

8. Donald Duck – Oplage 213 393

Een van de bekendste stripalbums is natuurlijk de Donald Duck – “een vrolijk weekblad”. Er wordt vaak gedacht dat de Donald Duck alleen door kinderen wordt gelezen, maar aan de oplage van ongeveer 220 000 bladen is zeker te zien dat volwassenen er ook wel van kunnen genieten. De eerste Donald Duck kwam in Nederland in 1952 uit, geleverd bij de Margriet (nummer 9 van deze lijst). Vroeger stonden er alleen maar verhalen met Donald Duck zelf in het tijdschrift, maar tegenwoordig zijn er verhalen met tal van Disney personages.

Donald Duck tijdschrift

7.LINDA. – Oplage 233 452

Linda de Mol zien we ‘s avonds op tv, maar bereikt in zekere mate met een oplage van ongeveer 240 000 een groot deel van Nederland via de brievenbus. LINDA. werd opgericht in 2003. Elke maand verschijnt er een nummer met een bepaald thema, waarbij Linda de Mol zelf in het thema op de cover staat. Het tijdschrift is taboedoorbrekend en spraakmakend. Zo werd er in 2010 een gigolo verloot als welkomstgeschenk. Door de jaren heen zijn er ook een soort spin-off tijdschriften verschenen, zoals de L’HOMO en LINDA.meiden.

LINDA - Tijdschrift

6. Plus magazine – Oplage 239 959

Het Plus magazine is gericht op mensen van middelbare leeftijd en heeft een oplage van ongeveer 250 000 mensen. Plus Magazine heeft zowel achtergrondartikelen over het nieuws als tips op allerlei gebieden, zoals geld, gezondheid en reizen.

Plus Magazine - Nederlandse tijdschriften


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *