De 5 Meest Gelezen Roddelbladen in Nederland


Roddelbladen oplage

Meest gelezen roddelbladen | Roddelbladen waren in Nederland nooit zo populair vergeleken met de tabloids in het Verenigd Koninkrijk. Toch waren ook roddelbladen in de jaren 90 een stuk populairder in Nederland. De laatste vijftien jaar daalt de oplage van de grootste roddelbladen zoals de Story en Party langzaam terwijl Juicekanalen zoals Yvonne Coldeweijer en Roddelpraat juist sterk groeien.

In dit artikel hebben wij de vijf meest gelezen roddelbladen van Nederland op een rij gezet. Ben jij een liefhebber van een stukje drama? Of wil je een inkijkje in het leven van een BN’er? Dan kan je in Nederland kiezen voor één van deze vijf titels.

Nr.RoddelbladOplage
5.Panorama37.000
4.Story64.124
3.Party71.000
2.Weekend99.000
1.Privé113.000

5. Panorama – Oplage: 37.000

De Panorama is een roddelblad gericht op mannen. Het blad is in 1913 opgericht en schrijft over; misdaad, seks en entertainment. Bekende verslaggevers zijn o.a. Peter R de Vries en Tatjana Simic. In 1974 had dit roddelblad een oplage van maarliefst 403.950. Inmiddels ligt de oplage van Panorama op 37.000 (2021).

4. Story – Oplage 64.124

Story is een weekblad dat is opgericht in 1974. Het roddelblad is onderdeel van Sanoma en heeft een oplage van 64.124. Van oudsher werd de Story voornamelijk gelezen door huisvrouwen. In 1975 telde het blad een oplage van een half miljoen. Inmiddels is het bereik dus een stuk lager. De Story schrijft voornamelijk over de Showbizz en Royalty wereld.

3. Party – Oplage 71.000

De Party is een roddelblad welke zich voornamelijk richt op showbizz en horoscopen. Het blad staat bekend als brutaal en vaak op het randje. De Party weet als geen ander hoe ze feiten en fictie kunnen combineren om lezers te blijven boeien. Het tijdschrift heeft een oplage van 71.000 (maandelijks).

2. Weekend – Oplage 99.000

Het op een-na-grootste roddelblad van Nederland is de Weekend. Het blad wordt wekelijks uitgegeven door Audax publishing. In 1995 bereikte het blad een oplage van 355.200 en was daarmee het grootste roddelblad. Inmiddels is de wekelijkse oplage gedaald naar 99.000. Net zoals de andere roddelbladen schrijft de Weekend voornamelijk over de Nederlandse showbizz.

1. Privé – Oplage 113.000

Het grootste roddelblad van Nederland is de Privé. Het blad is onderdeel van het Mediahuis (De Telegraaf, Metro) en heeft een oplage van 113.000. Het blad komt elke week uit en beschrijft vooral het privé leven van onze BN’ers.

Tip: We schreven ook een top 10 over de meest gelezen tijdschriften in Nederland.

Verschil Roddelbladen versus Juice Channels

De laatste tijd is er steeds meer belangstelling voor Juice Channels op social media. Deze Juiche Channels delen ook roddels net zoals de roddelbladen uit de top 5 al werken ze net wat anders. Juice Channels hebben vaak geen redactie en zijn afhankelijk van tips en spionnen. Dit terwijl roddelbladen ook vaak samenwerken met artiesten in ruil voor exposure.

Artiesten kiezen er soms voor om interviews af te nemen aan roddelbladen zoals de Privé en Weekend. Hierdoor krijgen zij extra zichtbaarheid en blijven ze contact houden met hun volgers.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *