Top 10 meest criminele steden Nederland

Dit zijn de 10 meest criminele steden van Nederland.


5. ’s-Gravenhage

Op de vijfde plaats staat ’s-Gravenhage, een stad met bijna 520.000 inwoners. Er is in deze stad met name sprake van vernieling, diefstal uit de auto en motor, bedreiging, mishandeling en zakkenrollen. In 2015 stond deze stad volgens de Positie Misdaadmeter op de zesde plaats en in 2016 op de vijfde plaats.

4. Rotterdam

Op de vierde plaats van de meest criminele steden in Nederland staat Rotterdam. Er wonen ruim 629.000 mensen en de Positie Misdaadmeter van 2015 zet Rotterdam op de derde plaats en in 2016, staat ze op de vierde plaats. Er is in Rotterdam met name sprake van diefstal uit de auto en motor, woninginbraak, vernieling, mishandeling, zakkenrollen en bedreiging.

3. Eindhoven

Op de derde plaats staat Eindhoven. Deze stad stond in 2015 op de vierde plaats volgens de Positie Misdaadmeter en in 2016 op de derde plaats. In de stad met ruim 224.700 inwoners is met name sprake van diefstal uit auto’s en motoren, vernieling, woninginbraak en mishandeling.

2. Maastricht

Op de tweede plaats van de meest criminele steden in Nederland staat Maastricht. Ook deze stad staat in 2015 en 2016 op dezelfde positie volgens de Positie Misdaadmeter. Er wonen in Maastricht ongeveer 122.500 inwoners. In de stad is er met name sprake van vernieling, zakkenrollen en woninginbraak. Ook kent Maastricht veel drugstoeristen uit Duitsland, België en Frankrijk. Dit levert meer criminaliteit op. Maastricht is de crimineelste gemeente van Limburg.

1. Amsterdam

De stad Amsterdam wordt gezien als de meest criminele stad van Nederland. Volgens de positie op de misdaadmeter van 2015 en 2016 stond de stad op de eerste plaats. Amsterdam is een stad met ruim 834.000 inwoners. Er is in deze stad met name sprake van diefstallen van en in auto’s en motoren, woninginbraken en vernieling.

Naast kleinere vergrijpen is er in Amsterdam een grote onderwereld actief. Veel bekende grote criminelen zijn werkzaam geweest vanuit onze hoofdstad. Denk hierbij aan Willem Holleeder, Cor van Hout en de Turkse maffia. Daarnaast vinden er nog steeds schokkende aanslagen plaats in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan de aanslag op Peter R. De Vries en Derk Wiersum.

Meer Criminele Lijstjes:


5 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik mis Helmond in dit rijtje. Helmond is een van de crimineelste steden van Nederland. Er zijn daar veel inbraken en overvallen. Verder is het logisch dat Amsterdam de crimineelste stad is met de hele onderwereld.

  2. Na die vreselijke aanslag op Peter R de Vries ben ik klaar met de criminaliteit. Het wordt de hoogste tijd dat justitie alle criminale steden in deze lijst gaat aanpakken te beginnen met Amsterdam.