Top 10 meest criminele steden Nederland

Dit zijn de 10 meest criminele steden van Nederland.


Ben je benieuwd of je in een criminele gemeente woont? In het lijstje van de top 10 meest criminele steden van Nederland kun je zien of jij in een criminele stad woont. De lijst is samengesteld aan de hand van de Nationale Misdaadmeter. De Nationale misdaadmeter doet elk jaar onderzoek naar de meest criminele steden in Nederland. Hierbij worden cijfers over aangiften bij de politie en de gemeente meegenomen.

Criminele steden 2023

Door de corona situatie daalde het aantal criminele activiteiten in 2021 en 2022 fors. Denk hierbij aan; woninginbraken, zakken rollen en straatroven. De verwachting is dat het aantal woninginbraken in 2023 en 2024 weer gaat stijgen.

Ook is er een toename te zien rondom zware criminaliteit zoals de handel in drugs. De laatste tijd zijn er ook in Nederland steeds meer Zuid Amerikaanse bendes actief die zich bezig houden met Crystal Meth en cocaïnehandel.  Deze bendes vestigen zich steeds vaker in kleinere Nederlandse dorpen en steden.

Tip: Bekijk ook de 10 meest criminele steden van Europa en 10 Meest Criminele Steden in Amerika.

Ook kent Nederland steeds meer overlast van verwarde personen die wellicht geen criminele intenties hebben maar wel zorgen voor een onveilig gevoel.

10. Ouder-Amstel

Op de tiende plaats staat volgens de Positie Misdaadmeter 2022 Ouder-Amstel als meest criminele stad van Nederland. In 2020 stond de stad op de twintigste plaats. Er wonen ruim 13.000 mensen in de stad en er is sprake van veel vernielingen en diefstal uit de auto en de motor.

9. Gouda

Op de negende plaats staat Gouda als meest criminele stad in Nederland volgens de Positie Misdaadmeter 2022. In 2020 stond de stad op de zevende plaats. In Gouda wonen ruim 71.000 mensen en er is hierbij met name sprake van vernieling, woninginbraak, diefstal uit de auto en motor en mishandeling.

8. Sittard-Geleen

Volgens de Positie Misdaadmeter 2022 staat Sittard-Geleen op de achtste plaats als meest criminele stad in Nederland. In 2020 stond de stad op de tiende plaats. Er wonen ruim 93.000 mensen in Sittard-Geleen. Er is hier met name sprake van vernieling, woninginbraak, diefstal uit de motor en de auto, mishandeling en inbraak in schuren.

7. Arnhem

Op de zevende plaats staat volgens de Positie Misdaadmeter in 2022 de stad Arnhem. In 2020 stond de stad op de achtste plaats. Een stad met ruim 153.000 inwoners. Er is in de stad met name sprake van vernieling, diefstal uit de motor en de auto, woninginbraak, zakkenrollen en bedreiging, maar ook mishandeling komt veel voor.

6. Heerlen

Op de zesde plaats staat Heerlen als meest criminele stad van Nederland. Een stad met ruim 87.000 inwoners en in 2022 stond de stad volgens de Positie Misdaadmeter op de vijfde plaats en in 2020 op de zesde plaats. Er is met name sprake van vernieling in de stad, maar ook van diefstal uit de motor en de auto, woninginbraak en mishandeling.


5 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik mis Helmond in dit rijtje. Helmond is een van de crimineelste steden van Nederland. Er zijn daar veel inbraken en overvallen. Verder is het logisch dat Amsterdam de crimineelste stad is met de hele onderwereld.

  2. Na die vreselijke aanslag op Peter R de Vries ben ik klaar met de criminaliteit. Het wordt de hoogste tijd dat justitie alle criminale steden in deze lijst gaat aanpakken te beginnen met Amsterdam.