Top 10 meest criminele steden Nederland

Dit zijn de 10 meest criminele steden van Nederland.


Ben je benieuwd of je in een criminele gemeente woont? In het lijstje van de top 10 meest criminele steden van Nederland kun je zien of jij in een criminele stad woont.

10. Ouder-Amstel

Op de tiende plaats staat volgens de Positie Misdaadmeter 2016 Ouder-Amstel als meest criminele stad van Nederland. In 2015 stond de stad op de twintigste plaats. Er wonen ruim 13.000 mensen in de stad en er is sprake van veel vernielingen en diefstal uit de auto en de motor.

9. Gouda

Op de negende plaats staat Gouda als meest criminele stad in Nederland volgens de Positie Misdaadmeter 2016. In 2015 stond de stad op de zevende plaats. In Gouda wonen ruim 71.000 mensen en er is hierbij met name sprake van vernieling, woninginbraak, diefstal uit de auto en motor en mishandeling.

8. Sittard-Geleen

Volgens de Positie Misdaadmeter 2016 staat Sittard-Geleen op de achtste plaats als meest criminele stad in Nederland. In 2015 stond de stad op de tiende plaats. Er wonen ruim 93.000 mensen in Sittard-Geleen. Er is hier met name sprake van vernieling, woninginbraak, diefstal uit de motor en de auto, mishandeling en inbraak in schuren.

7. Arnhem

Op de zevende plaats staat volgens de Positie Misdaadmeter in 2016 de stad Arnhem. In 2015 stond de stad op de achtste plaats. Een stad met ruim 153.000 inwoners. Er is in de stad met name sprake van vernieling, diefstal uit de motor en de auto, woninginbraak, zakkenrollen en bedreiging, maar ook mishandeling komt veel voor.

6. Heerlen

Op de zesde plaats staat Heerlen als meest criminele stad van Nederland. Een stad met ruim 87.000 inwoners en in 2015 stond de stad volgens de Positie Misdaadmeter op de vijfde plaats en in 2016 op de zesde plaats. Er is met name sprake van vernieling in de stad, maar ook van diefstal uit de motor en de auto, woninginbraak en mishandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 meest criminele steden Nederland

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje