De 10 meest bekende biercantus liedjes

Beluister nu de 10 populairste biercantus liedjes.


Bezoek jij binnenkort een biercantus? Wil jij alvast in de sfeer komen? In dit artikel beluister je de 10 bekendste biercantus liederen. Een biercantus is een typisch studentikoze activiteit. Tijdens de biercantus nemen de deelnemers plaats aan lange biertafels en zingen zij onder leiding van de cantusband bierliederen. Na elk nummer wordt er gezamenlijk gedronken ter vergelijking met de Duitse Oktoberfeesten. In Nederland zijn biercantussen vooral populair bij studentenverenigingen en studentencafées. De volgende liedjes worden het meest gezongen op de biercantus.

10. You’ll never walk alone

De voetbalhit van Manchester mag niet ontbreken op een biercantus. Het nummer is al tientallen keren gecoverd en is in Nederland vooral bekend door Lee Towers.

9. Het Kleine Café aan de Haven

Vader Abraham is een van de grootste cultzangers van Nederland. Ook al is zijn muziek oudbollig, studenten weten Het Kleine Café aan de Haven uit volle borst mee te zingen. Uiteraard mogen nostalgische Nederlandse liedjes niet ontbreken op een biercantus, vergeet daarom niet om Vader Abraham in je biercantus bundel te zetten.

8. Bloed Zweet en Tranen

Uiteraard mogen Amsterdamse liedjes niet ontbreken op een biercantus. De grootste hit van André Hazes staat daarom standaard op het programma. Bloed Zweet en tranen zorgt op elke cantus voor een schorre keel.

7. Piano man

Dit Engelstalige nummer van Billy Joel is een echt pub-nummer. In de hele wereld wordt dit nummer nog steeds grijs gedraaid in menig kroeg. Het nummer valt vooral in de smaak onder internationale studenten en is daarom een must voor biercantussen met een internationaal publiek.

6. The Lion Sleeps Tonight

Wil je jouw biercantus laten veranderen in een jungle? Met het nummer ‘The Lion Sleeps Tonight’ gebeurt dat gegarandeerd. Het nummer is uitgebracht in 1961 door The Tokens. Dit liedje is vooral geschikt aan het einde van de cantus omdat iedereen de tekst vrij gemakkelijk kan meezingen.


Leuk lijstje? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 meest bekende biercantus liedjes

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje