Top 10 mbo-studies met beste baankansen

10 mbo-studies met de hoogste baangarantie. Ontdek de studies waarmee je later het meest verdient.


Het kiezen van een mbo-studie is een moeilijke keuze die wel heel belangrijk is. Bij het kiezen van mbo-studie gaat het er natuurlijk vooral om dat je het leuk en interessant vindt, maar het is ook goed om te weten of je er later een baan op niveau mee kan krijgen. In dit artikel zetten wij de top 10 mbo-studies met de beste baankansen op een rijtje. Er is veel vraag naar afgestudeerden van deze mbo-studies waardoor de werkloosheid erg laag is. Hier moet je natuurlijk niet je keuze voor een mbo-studie op baseren, maar het is wel een belangrijke factor. Overweeg je om een hbo studie te doen? Bekijk dan ook ons artikel met beste hbo-studies.

10. Operationele techniek

We starten deze top 10 met de mbo-studie Operationele techniek. Je wordt opgeleid tot een operationeel technicus. Dit houdt in dat je grote productieprocessen beheert en in de gaten houdt, zodat je mogelijke problemen kan voorkomen. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en het is belangrijk dat je goed overzicht kunt houden. De baankansen zijn bij (bijna) alle technische mbo-studies goed, zo ook bij operationele techniek.

Mbo studie - operationele techniek

9. Doktersassistent

Vind je gezondheid en het menselijk lichaam interessant? Kijk dan vooral naar de mbo-opleiding doktersassistent. Als doktersassistent is het je taak om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen in de praktijk. Je helpt patiënten bij het maken van afspraken je voorziet ze van advies. Daarnaast help je de dokter tijdens behandeling.

mbo studie & inkomen: doktersassistent

8. Secretaresse

Wil je graag in het bedrijfsleven, dan is wellicht de mbo-studie tot secretaresse geschikt. Een secretaresse is verantwoordelijk voor veel zaken in het bedrijf zoals de agenda, planning en het ontvangen van klanten. Bij zowat elk bedrijf zijn secretaresses nodig, waardoor je heel veel kanten op kan. Na je studie kun je heel snel aan de slag.

mbo studie & inkomen: secretaresse

7. Apothekersassistent

Op plek 7 vinden we de mbo-opleiding tot apothekersassistent. Een apothekersassistent geeft advies over medicijnen en handelt recepten af. Je hebt een grote verantwoordelijkheid bij een apotheek. Als je deze mbo-studie wil doen, moet je ervan houden om mensen te helpen en je vindt het menselijk lichaam en medicijnen interessant. Onder andere vanwege de vergrijzing komt er steeds meer vraag naar zorg en medicijnen, waardoor je goede baankansen hebt.

Mbo studies apothekersassistent

6. Verpleegkunde

In de zorg is een groot tekort aan banen, waardoor je na je mbo-studie verpleegkunde zo aan de slag kunt. Het tekort zal alleen maar groter worden in de toekomst door de vergrijzing. Als verpleegkundige zorg je voor mensen die dat (tijdelijk) niet meer zelf kunnen. Dit zijn vaak ouderen, maar het kunnen net zo goed kinderen of volwassenen zijn. Het is hard werken in de gezondheidszorg, maar je krijgt er veel dankbaarheid voor terug en je bent in ieder geval verzekerd werk.

mbo verpleegkunde


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Je kan altijd ook nog zanger of entertainer worden zoals Rob Kemps. Die heeft met zijn mbo studie toch behoorlijk wat weten te bereiken en verdient met zijn mbo studie tonnen.