De 10 leukste attracties in PortAventura

De 10 leukste attracties in het Spaanse pretpark PortAventura


Het pretpark PortAventura is het grootste pretpark van Spanje en ligt in de buurt van Barcelona. Naast Europapark, Disneyland en De Efteling is PortAventura zelfs een van de grootste themaparken van Europa. PortAventura bestaat sinds 1995 en heeft een enorm aanbod van spectaculaire attracties. Het Spaanse pretpark heeft zes themagebieden; Mediterranea, Polynesië, China, Mexico, Far West en SesamoAventura (voor de kleintjes). In dit artikel zetten wij de 10 leukste attracties in PortAventura op een rijtje, zodat jij optimaal van je bezoek aan dit pretpark kunt genieten.

10. Angkor

De nummer 10 van de 10 leukste attracties in PortAventura is de waterattractie Angkor. Bij Angkor moet je met je waterpistool vanuit je bootje op dieren en andere doelen schieten. Daarnaast kan je op andere bootjes schieten en op mensen op de kant. Angkor is een leuke familieattractie en zorgt voor een heerlijke verkoeling op warme zomerdagen.

9. El Diablo – Tren de la Mina

De El Diablo – Tren de la Mina is een achtbaan met een mijnthema. De achtbaan is volledig gethematiseerd als een oude mijn en heeft ook een heel achtergrondverhaal. Deze attractie is geschikt voor de hele familie. De achtbaan is in 1995 geopend, tegelijk met de opening van PortAventura.

8. Grand Canyon Rapids

Op nummer 8 van de top 10 leukste attracties van PortAventura staat nog een waterattractie; Grand Canyon Rapids. Dit is een wildwaterbaan, waarbij je zelfs van de kant kan worden natgespoten door andere bezoekers. Deze attractie ligt in het Far West themagebied en is in 1995 geopend, tegelijkertijd met het park zelf.

7. Silver River Flume

Heb je het warm gekregen van de Spaanse zon? De Silver River Flume is een goede mogelijkheid om even lekker af te koelen. Deze attractie is een boomstamattractie (log flume), waarin je in de zomer zeker nat wordt. De Silver River Flume ligt in het Far West themagebied; een gebied dat gethematiseerd is in cowboystijl.

6. Stampida

Stampida is een dubbele houten achtbaan. Het zijn in feite dus twee achtbanen, die tegen elkaar strijden (vergelijkbaar met Joris en de Draak in de Efteling). De Stampida is een erg wilde en ruige baan, waarbij je flink door elkaar wordt geschud. Stampida is in principe wel geschikt voor kinderen, dus je kan er met het hele gezin in.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *