Top 10 leukste attracties in Phantasialand (Brühl)

De 10 meest spectaculaire attracties in pretpark Phantasialand.


Het Duitse attractiepark Phantasialand is een van de snelst opkomende parken binnen Europa. Het park is qua oppervlakte een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Disneyland Parijs, Europapark of de Efteling, maar toch staan er attracties van wereldformaat. In deze top 10 ontdek je de spannendste en leukste attracties in Phantasialand. Dit zijn bijvoorbeeld achtbanen, darkrides en waterattracties.

10. Das Verrückte Hotel Tartüff

Het Duitse woord betekent “Verrückt” in het Nederlands gek, en dat omschrijft deze attractie perfect. Das Verrückte Hotel Tartüff is een ”funhouse” (ook wel Lunapark of cakewalk genoemd) waar je zelf doorheen loopt en allerlei hindernissen tegenkomt. Das Verrückte Hotel Tartüff is gethematiseerd als een hotel en dus kom je door allerlei hotelkamers en bijvoorbeeld een keuken. Het bijzondere van deze attractie is, is dat er ook nog acteurs zijn die veel interactie hebben met de gasten.

9. Maus au Chocolat

Maus au Chocolat is een interactieve darkride. De bezoekers komen terecht in een bakkerij die geteisterd wordt door een muizenplaag. Bezoekers nemen plaats in een gondel die vervolgens langs diverse schermen rijdt. Met een kanon kunnen de bezoekers vervolgens zoveel mogelijk muizen raken met chocolade. De persoon met de hoogste score wint.

8. Winja’s Fear and Force

Winja’s Fear and Force zijn twee indoorachtbanen waarbij de karretjes ook nog eens ronddraaien (spinning coaster). De banen zijn qua traject verschillend van elkaar. Ze hebben beide bijzondere elementen zoals een verticale lift (je gaat dus loodrecht naar boven). Winja’s Fear and Force bevinden zich in het themagebied Wuze Town; een indoorgebied met een fantasiethema.

7. River Quest

Op nummer 7 in de top 10 van leukste attracties in Phantasialand staat een waterattractie; River Quest. River Quest is een (heftige) wildwaterbaan en vanwege een beperkte ruimte kruist de River Quest zichzelf meerdere keren en is er veel hoogteverschil in de baan.

6. Raik

Raik is een van de nieuwste (en mooiste) attracties van Phantasialand. Het bevindt zich in het nieuwe, prachtige themagedeelte Klugheim. Raik is een echte familieachtbaan, dus ook leuk voor (stoere) kinderen. Het is een Boomerang, en dat wil zeggen dat de achtbaan ook een stuk achteruit gaat. Hij gaat echter niet over de kop en dus is Raik goed te doen voor mensen die niet zo heldhaftig zijn.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *