Top 10 Lekkerste IPA Biertjes uit de Supermarkt


IPA bier | Ben jij ook fan van IPA biertjes? Wij wel! IPA (oftewel; India Pale Ale) is een extra hoppig en bitter bier en smaakt daardoor voller en kruidiger dan andere soorten bier. De laatste tien jaar winnen IPA bieren aan populairiteit en wordt het aanbod bij de supermarkten en slijterijen steeds groter. Ook onder thuisbrouwers zijn IPA bieren populair. Doordat de beste kwaliteit hop vaak naar de grotere brouwers gaat en thuisbrouwers goedkopere hop gebruiken krijgt normaal bier vaak een mindere smaak. De IPA is echter erg kruidig van zichzelf waardoor men niet meer proeft dat de hop van mindere kwaliteit is.

Aanbod IPA bier

Steeds meer bekende brouwers hebben speciaalbier waaronder IPA op de markt gebracht. Bij de Albert Heijn en Jumbo worden de schappen met keuzes steeds groter. Vandaar dat wij in dit lijstje de 10 lekkerste IPA bieren op een rij gezet. De IPA bieren zijn landelijk te verkrijgen bij de grotere supermarkten. In dit lijstje nemen we dus (helaas) niet de lokale IPA’s mee.

10 Beste IPA’s

Nr.IPA bier
10.Playground – non alcoholic IPA
9.Jopen Mooie Nel
8.Vedett Extra Ordinary IPA
7.Oedipus Pais tropical
6.Het Uiltje Bird of Prey
5.Brewdog Punk IPA
4.Brouwerij ‘t IJ IPA
3.Jopen Hop zij met ons
2.Goose Island IPA
1.Two Chefs Brewing Green bullet

10. Playground – non alcoholic IPA

Dit is naar mijn mening één van de beste alcoholvrije bieren op de markt. Mocht je een keer de bob zijn en toch een biertje willen drinken kies dan voor de Playground IPA van Vandestreek. Dit bier heeft een goede bittere en dry-hop smaak.

9. Jopen Mooie Nel

De Mooie Nel van Jopen heeft een goede balans tussen mout en hop. Onder bierkenners is de Mooie Nel geliefd. Het bier won dan ook in 2015 de prijs voor beste bier van Nederland. Jopen Mooie Nel is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

8. Vedett Extra Ordinary IPA

De Vedett Extra Ordinary is een mooi biertje voor de beginnende IPA drinker. Ben jij nog niet helemaal bekend met IPA’s begin dan met deze Vedett. Het bier is erg zacht van smaak en niet te bitter. Vedett heeft daarnaast ook een lekker witbier in de supermarkt liggen.

7. Oedipus Pais Tropical

Deze tropische IPA van Oedipus bevat tonen van citrus, grapefruit en perzik. Het is een frisse fruitige IPA waar niet iedereen liefhebber van is. Dit bier komt vooral goed tot zijn recht tijdens warme zonnige dagen op het terras.

6. Het Uiltje Bird of Prey

Bird of Prey is momenteel het populairste biertje van de Haarlemse brouwerij ‘Het Uiltje’. Ook deze IPA heeft tropische tonen en is fris en fruitig (niet heel bitter). Met een alcoholpercentage van 5,8% is dit één van de lichtere IPA’s in de lijst.

5. Brewdog Punk IPA

De Brewdog Punk IPA is een zeer smaakvolle IPA. Het bier is meer fruitig dan bitter en heeft een goede body. Ook dit bier is niet heel zwaar (5,4%) en is goed te drinken in de zomer.

4. Brouwerij ‘t IJ IPA

Brouwerij ‘t IJ heeft een zeer smaakvolle IPA op de markt gebracht. Je herkent dit flesje direct in de supermarkt vanwege de opvallende print op het etiket. Dit bier bevat een alcoholpercentage van 7% en is wat bitter dan de overige IPA’s in deze lijst.

3. Jopen Hop zij met ons

De Hop zij met ons is een zeer bittere IPA met kruidige tonen. Dit bier is (blijkbaar) glutenvrij dus ook nog eens geschikt voor mensen met een allergie.

2. Goose Island IPA

Deze IPA is afkomstig uit Chicago en is daarmee één van de weinige IPA’s die buiten Europa wordt gebrouwen. Het is een vol en krachtig bier met smaken van perzik en dennennaalden. Deze IPA is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

1. Two Chefs Brewing Green bullet

Één van de populairste bieren van Two Chefs Brewing is de Green bullet. Deze IPA is meer fruitig dan bitter met tonen van grapefruit en citrus. Het is een helder blond bier en drinkt makkelijk weg.

© Omslagfoto – Flickr, Brewcyclers


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *