Top 10 landen meeste inwoners

Een overzicht van landen met de meeste inwoners.


Wist jij dat er elke seconde twee kinderen worden geboren en er één iemand sterft? Je zal je dan ook beseffen dat de bevolking met de dag drastisch toeneemt. Om je een indruk te geven hoeveel inwoners er wonen in de grootste landen, moet je deze lijst met de top 10 landen met de meeste inwoners doornemen. We kunnen je alvast verklappen dat China de meeste inwoners telt. Er staan geen Europese landen in de lijst met de meeste inwoners. De grootste landen ter wereld liggen dan ook in Azië.

10. Japan – 127.180.000 inwoners

Japan behoort tot de grootste landen door de enorme bevolkingsgroei die het land heeft doorgemaakt in de 20e eeuw. Het aantal Japanners is in paar jaar tijd verdrievoudigd. Bizar, maar waar. Toch neemt de bevolking niet meer zo toe. Sterker nog, Japan lijdt extreem aan vergrijzing. Tot nu toe staat Japan nog in de top 10 lijst met een inwonersaantal van wel 127180000 inwoners. Straks misschien niet meer.

Landen meeste inwoners Japan

9. Rusland – 143.700.000 inwoners

Rusland behoort tot de landen met de grootste bevolking. Ondanks het enorme inwonersaantal, wonen de mensen niet hutje mutje. In tegendeel, Rusland behoort tot de grootste landen en daardoor is hier juist sprake van een lage bevolkingsdichtheid. De meeste Russen wonen in het Europees Rusland, zuidwesten van Siberië en het Oeralgebied. Het noorden van Rusland is juist weer meer dunbevolkt.

Aantal inwoners Rusland

8. Bangladesh – 152.518.015 inwoners

Bangladesh oogt op de wereldkaart als een soort waaier. Dit land heeft een zeer typerend landschap door de vele vertakkingen van de rivieren. Dit land verdient met recht een plek in de lijst van landen met de grootste bevolking. Alleen waar in Rusland de mensen veel ruimte hebben door de lage bevolkingsdichtheid, wonen de mensen in Bangladesh hutje mutje. Bangladesh staat bekend als het meest dichtbevolkte land ter wereld.

Populatie Bangladesh

7. Nigeria – 173.616.000 inwoners

Nigeria is het land van de regenwouden, savanne gebieden en een prachtige kust. Dit Afrikaanse land is gevarieerd met verschillende volkeren en behoort ook nog eens tot de landen met de meeste inwoners. Met een bewonderenswaardig inwonersaantal van 173.616.000 inwoners, neemt Nigeria plek 7 in de lijst met de top 10 landen met de grootste bevolking.

Nigeria aantal inwoners

6. Pakistan – 185.741.000 inwoners

Pakistan is één van de grootste landen ter wereld met een indrukwekkende oppervlakte van 796.095 m2. Het noorden van Pakistan is bergachtig en het zuiden is met name woestijn. In de 20e eeuw heeft dit land een gigantische bevolkingsgroei doorgemaakt. In een kleine periode is het inwonersaantal verzevenvoudigd. Daardoor heeft Pakistan een plek veroverd in de lijst met de top 10 landen met de grootste bevolking.

Meeste inwoners ter wereld - Pakistan

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 landen meeste inwoners

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje