De tien grootste vliegvelden ter wereld

Wist jij dat er vliegvelden zijn met maarliefst 100 miljoen passagiers per jaar? Ontdek de 10 grootste vliegvelden ter wereld.


Grootste vliegvelden ter wereld – Op grote vliegvelden heerst dagelijks grote bedrijvigheid. Ze vervoeren per jaar miljoenen passagiers en dat moet allemaal in goede banen worden geleid. Dat gaat eigenlijk wonderlijk goed. Grote vliegvelden draaien meestal als een geoliede machine waar alles vanzelf lijkt te gaan. Maar als er een storing is of een staking uitbreekt dan resulteert dat vaak in enorme chaos. Ons Nederlands vliegveld Schiphol valt net buiten de top tien. Amsterdam Airport staat op plaats 12 met een totaal aantal verwerkte passagiers van ruim 63,6 miljoen in 2016. Maar de top tien van drukste vliegvelden ter wereld doet daar nog een schepje bovenop.

10: Paris Charles de Gaulle – Parijs

Het grootste vliegveld van Frankrijk staat op de tiende plaats van grootse vliegvelden ter wereld. In 2016 verwerkte deze luchthaven 65.933.145 passagiers. Dit waren niet alleen passagiers die Parijs als vertrek- of eindbestemming hadden. Net als Schiphol is Charles de Gaulle een luchthaven die veel transfer passagiers verwerkt. Deze reizen dus nog verder en hebben op Charles de Gaulle slechts een tussenstop.

9. Shanghai Pudong International Airport

Shanghai Pudong is het grootste vliegveld van China. En dat is ook wel logisch want Shanghai is de grootste stad van het land. Dit is dus niet de hoofdstad Beijing zoals je misschien zou denken. Shanghai is vanwege zijn ligging aan de kust ook een belangrijke havenstad. De luchthaven vervoerde in 2016 ruim 66 miljoen passagiers en is daarmee een grote luchthaven in de regio.

8. Hong Kong International Airport

Hong Kong was nog niet zo lang geleden een Britse kolonie. Een beetje een vreemde eend in de bijt in het communistische China. Maar mede daarom vliegen veel mensen op Hong Kong. Ondanks dat de stad en de regio inmiddels aan China zijn overgedragen heeft Hong Kong nog steeds een bijzondere status. Op de luchthaven werden in 2016 70,3 miljoen passagiers verwelkomd die naar alle uithoeken van de wereld vlogen of er vandaan kwamen.

7. Heathrow Airport

Heathrow is de grootste luchthaven van Londen. Er zijn er meer, waaronder Luton en Stansted. Deze twee laatste worden vooral gebruikt voor lokale vluchten en vluchten vanuit naburige landen in Europa. Vluchten naar Heathrow zijn vaak duurder en daarom kiezen low cost airlines liever voor de goedkopere alternatieven. Desondanks verwerkte Heathrow in 2016 75.715.474 passagiers en staat daarmee op plaats zeven van de top tien van grootste vliegvelden ter wereld.

6. Chicago O’Hare International Airport

De eerste Noord-Amerikaanse luchthaven in de lijst is het grootste vliegveld van Chicago. Hier landden en vertrokken in 2016 bijna 78 miljoen passagiers. De grote vliegmaatschappijen United Airlines en American Airlines hebben hier hun thuishaven. Het vliegveld heeft vijf terminals. Chicago O’Hare werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog, aanvankelijk werden er vooral oorlogsvliegtuigen gebouwd. Pas later werd O’Hare een belangrijk vliegveld voor het vervoeren van passagiers.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *