De grootste steden van Japan

Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.


Grootste stede Japan – Japan is natuurlijk het land van manga en sushi, maar telt ook duizenden steden. Het bezoeken van steden mag uiteraard niet ontbreken tijdens je vakantie naar Japan. In deze top 10 zetten wij de 10 grootste steden in Japan op een rijtje. De ranking is gebaseerd op het aantal inwoners per stad. Wat is jouw favoriete Japanse stad? Deel jouw reisverhalen en reageer onderaan het artikel.

10. Saitama

Saitama staat op plek 10 van de top 10 grootste steden in Japan, met 1,192,418 inwoners. Saitama ligt in de buurt van Tokyo en er wonen dus ook veel forensen.

9. Kawasaki

Net zoals Saitama, ligt ook de stad Kawasaki vlakbij Tokyo. Saitama ligt aan de zee en is een echte haven- en industriestad. De stad telt 1,373,630 inwoners en staat daarmee op de 9e plek.

8. Fukuoka

Fukuoka ligt in het westen van Japan op het eiland Kyushu. Fukuoka. Fukuoka ligt tussen de bergen en grenst daarnaast ook aan de Japanse Zee. Het centrum is modern, maar er zijn ook traditionele wijken te vinden. Met 1,430,371 inwoners staat Fukuoka op plek 8 in de top 10 van grootste Japanse steden.

7. Kyoto

Kyoto was de keizerlijke hoofdstad van Japan, totdat Tokyo deze rol overnam. Kyoto is al erg oud; in 795 werd deze stad benoemd tot keizerlijke hoofdstad. Kyoto heeft een rijk cultuur erfgoed en is bespaard gebleven van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is de enige grote stad met veel vooroorlogse gebouwen. Een bezoek aan Kyoto is dus zeker de moeite waard. Kyoto telt 1,474,570 inwoners.

6. Kobe

Kobe staat met 1,530,847 inwoners op plek 6 in de top 10 van grootste steden in Japan. Kobe is een belangrijke havenstad, in het westen van Japan. De stad heeft in de loop der tijd nogal wat moeten doorstaan; in de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd door bombardementen en in 1995 werd de stad getroffen voor een aardbeving, waarbij 6433 mensen omkwamen en nog eens 43000 mensen gewond raakten. Zo’n 250,000 gebouwen raakten zwaar beschadigd en dus is Kobe vandaag de dag een erg moderne stad vanwege de wederopbouw na de aardbeving.


2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *