De 10 grootste steden van Italië

Fan van Italië? Ontdek nu de 10 grootste Italiaanse steden


Grootste steden Italië – Italië is het land van pizza, pasta en wijn én natuurlijk van prachtige steden. Deze Italiaanse steden zijn enorm populair onder toeristen uit de hele wereld. De gemiddelde Italiaanse stad is ideaal voor een stedentrip; het eten is (bijna) altijd goed, de sfeer is romantisch en de architectuur is prachtig. In dit artikel zetten wij de 10 grootste steden van Italië op een rij. De ranking is op basis van het aantal inwoners per Italiaanse stad.

10. Catania

Italië heeft twee grote eilanden; Sardinië en Sicilië. Catania is de op een na grootste stad van Sicilië (het eiland ‘tegen’ de laars van Italië aan). Catania telt 314.555 inwoners. Catania ligt aan de voet van de Etna; een bekende actieve vulkaan. Catania staat bekend als een zeer culturele stad en heeft de meeste theaters van het eiland. Catania is weleens beschadigd geraakt door uitbarstingen van de Etna; in 1381 en 1669. Catania heeft veel mooie kerken in Barokstijl en er zijn ook wat Romeinse ruïnes te vinden. Catania ligt direct aan de kust, en dus is het op warme dagen goed mogelijk om daar even wat verkoeling te zoeken.

9. Bari

Bari ligt in Zuid-Italië en is een belangrijke havenplaats van de Adriatische kust (de oostkust). Bari is niet zo bekend bij toeristen, wat eigenlijk wel gunstig is, want hierdoor is het een relatief rustige stad. Bari heeft een heerlijk strand, een groot aanbod van musea en een goed bewaarde historische binnenstad. Dit alles maakt Bari perfect voor een stedentrip. Bari telt 326,344 inwoners en staat hiermee op plek 9 in de top 10 van grootste Italiaanse steden.

Bari - Italiaanse steden

8. Florence

Een van de meest toeristische steden van Italië is Florence. Florence is een van de belangrijkste steden voor de renaissance geweest en daardoor heeft Florence een zeer groot aanbod van cultuur. Veel bekende kunstenaars en wetenschappers zijn in Florence geboren of hebben er gewoond; Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Brunelleschi om er maar wat te noemen. Het bekendste bouwwerk van Florence is de Duomo; de Kathedraal van Florence, met een enorme koepel van 91 meter hoog. De manier waarop de koepel is gebouwd was revolutionair voor die tijd (15e eeuw). De koepel is praktisch vanuit de hele stad te zien. Florence heeft nog veel meer bezienswaardigheden zoals paleizen, het Davidbeeld van Michelangelo en een van de beroemdste kunstmusea ter wereld; het Uffizi. Florence telt 382,808 inwoners.

Florence aantal inwoners

7. Bologna

Bologna ligt in Noord-Italië en heeft de oudste universiteit van Europa; deze universiteit stamt uit 1088. Het historische centrum is goed bewaard gebleven door de tijd heen. De stad heeft geen massatoerisme zoals in steden als Venetië en Rome, omdat er geen grote publiekstrekker is. Dit wil zeker niet zeggen dat Bologna niet het bezoeken waard is, het is juist een relatief rustige stad in vergelijking met toeristische trekpleisters. Bologna telt 386,663 inwoners.

Bologna Italiaanse steden

6. Genua

De kuststad Genua staat op plek 6 in de top 10 van grootste Italiaanse steden, met 586,655 inwoners. Genua heeft een grote haven, wat tevens de oudste haven van Italië is. Vanwege de strategische ligging heeft Genua een lange geschiedenis van handel en oorlogen. Genua heeft een centrum wat middeleeuws aandoet, met veel nauwe, sfeervolle straatjes.

Genua - Italiaanse steden aantal inwoners


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *