De 10 grootste steden van Frankrijk

Een overzicht van de 10 grootste steden van Frankrijk.


5. Nice

Nice heeft alles wat je hoopt als je een van de steden in Frankrijk bezoekt. Een gezellig nostalgisch centrum, pastelkleurige gebouwen, smalle straten en een ansichtkaartwaardige kustlijn. Nice behoort tot de top 10 grootste steden in Frankrijk met z’n 343.629 inwoners en is een absolute trekpleister.

4. Toulouse

Toulouse heeft plekje nummer 4 veroverd in de lijst van de grootste steden van Frankrijk. Deze stad staat bekend om zijn charme. Het Franse stadje kenmerkt zich door de oranjeroze bakstenen en dakpannen, de vele studenten die er rondlopen en de opmerkelijke architectuur. Toulouse is spontaan, warm, open en heeft een levendige cultuur. Toulouse heeft 441.802 inwoners.

3. Lyon

Lyon behoort met 484.344 inwoners ook tot de grootste steden van Frankrijk. Deze stad kent een rijke historie, prachtige architectuur en een mooie cultuur. De stad is magisch verlicht en daaraan heeft Lyon de naam lichtstad van Europa te danken. Dingen die je niet mag missen in Lyon zijn het voormalige Romeinse theater en de wijk Lyon Renaissance.

2. Marseille

Marseille behoort na Parijs tot de grootste Franse steden. De stad kent een groot inwonersaantal en staat bekend om het prachtige Côte d’Azur. De stad kent een nostalgische haven en verschillende waanzinnig mooie uitzichtpunten over de Franse stad en de zee. Marseille staat vol forten, indrukwekkende kerken, monumenten en kathedralen.

1. Parijs

Natuurlijk staat de hoofdstad Parijs op nummer 1 in de lijst van de grootste Franse steden. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en behoort tot een wereldstad. Het is één van de meest bezochte steden in Frankrijk. Parijs bezit een gigantische aantrekkingskracht op internationale en lokale bezoekers. Parijs is de stad van liefde, met een rijke historie en waanzinnige bezienswaardigheden.

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

MIS DEZE LIJSTJES NIET