De 10 grootste steden van Frankrijk

Een overzicht van de 10 grootste steden van Frankrijk.


Frankrijk is het land van stokbrood, kaas en wijn. Echter staan de steden in Frankrijk ook goed bekend. Daarom hebben wij een top 10 lijst gemaakt van de grootste Franse steden. Ga jij binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Combineer een van deze Franse steden dan met rust op het Franse plattteland. Bekijk dan ook ons artikel over leuke Franse campings.

10. Lille

Lille ligt in Noord-Frankrijk tegen de grens van België aan. De stad heeft meer dan 227.000 inwoners en behoort daardoor tot de grootste steden van Frankrijk. Lille is een leuke bestemming voor iedereen; er is voor ieder wat wils. Lille heeft musea, kerken, natuur, speeltuinen en ga zo maar door.

9. Bordeaux

Bordeaux heeft een inwonersaantal van al meer dan 245.000 inwoners. Daarmee behoort Bordeaux ook tot de grootste Franse steden. Bordeaux staat ook wel bekend als de ‘’maanhaven’’. Deze naam vindt zijn oorsprong in de vorm van de rivier die door de stad loopt. De Bordeaux regio is het gebied van de bekende Bordeaux wijn en staat daar ook om bekend. Sinds 2007 maakt deze Franse stad deel uit van de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

8. Montpellier

Montpellier heeft met zijn meer dan 268.000 inwoners een plekje veroverd in de top 10 lijst grootste Franse steden. Deze stad ligt in Zuid Frankrijk en kenmerkt zich met een bijzondere geschiedenis, mooie cultuur en een hoop bezienswaardigheden, zoals Promenade du Peyrou en Jardin des Plantes.

7. Strasbourg

Strasbourg, ook wel Straatsburg, is de ‘’hoofdstad van Europa’’ en bezit een inwonersaantal van wel meer dan 274.000 inwoners. Het wordt de hoofdstad van Europa genoemd, omdat het Europees Parlement hier gevestigd is. Strasbourg behoort tot de grootste steden van Frankrijk en leent zich prima uit voor uitstapjes met de fiets, de minitram of een rondvaarboot. Strasbourg is de stad van historie, werelderfgoed en cultuur, maar ook de stad met moderne en kosmopolitische invloeden.

6. Nantes

Nantes behoort tot de leukste steden van Frankrijk. Deze Franse stad kenmerkt zich door zijn creatieve, gezellige en moderne sfeer. Nantes behoort tot de grootste Franse steden en is een en al bruisend, levendig en actief. Nantes ontploft van de winkels, restaurants en hippe kunstwerken. Als jij hippe steden in Frankrijk wilt bezoeken, dan mag Nantes niet op je lijstje ontbreken.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *