De 10 grootste steden van Duitsland

Dit zijn de 10 grootste steden van Duitsland.


Ons buurland Duitsland telt een hoop steden die het bezoeken waar zijn. In deze top 10 hebben wij de grootste steden van Duitsland op een rijtje gezet, op basis van inwoneraantal.

10. Bremen

We trappen deze lijst af met de Duitse stad Bremen. Bremen ligt in het noorden van Duitsland, op slechts een 2 uurtjes van Groningen. Het sprookje “De Bremer stadsmuzikanten” van de gebroeders Grimm speelt zich natuurlijk af in Bremen, en dit sprookje is dus ook een belangrijk symbool voor de stad. Op het marktplein staat een standbeeld van deze muzikanten. Daarnaast heeft Bremen een groot aanbod van cultuur. Bremen telt 551.767 inwoners en staat daarmee op de laatste plaats in de top 10 van grootste steden in Duitsland.

9. Essen

Essen heeft 573.784 en staat hiermee op plek 9. Essen ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, wat direct aan Nederland grenst. Essen is een zeer oude stad die in 845 is ontstaan. Helaas heeft Essen geen historische binnenstad, vanwege bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. De stad wordt dus grotendeels gekenmerkt door nieuwbouw, maar er zijn nog wel oude (middeleeuwse) kerken te bezoeken.

8. Dortmund

Dortmund ligt net zoals Essen in Noordrijn-Westfalen. Dortmund heeft 580.511 inwoners en is daarmee de grootste stad van het Ruhrgebied (een belangrijke geïndustrialiseerde regio). Dortmund is een goede stad om te shoppen, met zowel grote warenhuizen als kleine winkeltjes in smalle straatjes. Dortmund is een zeer afwisselden stad met gebouwen uit de middeleeuwen, maar ook uit het Industriële tijdperk. Dortmund staat natuurlijk ook bekend om zijn voetbalclub Borussia Dortmund, die in de Bundesliga speelt, de hoogste voetbaldivisie van Duitsland.

7. Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen en telt 604.527 en is daarmee de zevende stad van Duitsland. Düsseldorf ligt vlakbij Nederland en is dus een populaire bestemming voor een stedentrip. Dit is vooral het geval in november en december, vanwege de bekende gezellige kerstmarken (Weihnachtsmarkt).

6. Stuttgart

De industriestad Stuttgart ligt in het zuiden van Duitsland en is de hoofdstad van de deelstaat Baden -Württtemberg. Grote autobedrijven zoals Mercedes-Benz en Porsche zijn in Stuttgart gevestigd. Stuttgart is echter niet alleen een industriestad, maar cultuur is er ook erg belangrijk. Er is een zeer groot aanbod van toneel, klassieke muziek, dans en musea. Voor cultuurliefhebbers is Stuttgart dus een echte aanrader. Stuttgart telt 605.297 inwoners en staat daarmee op plek 6 in de top 10 van grootste steden in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 grootste steden van Duitsland

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje