Tien Nederlandse steden met de meeste inwoners

Dit zijn de 10 grootste steden van ons land.


Waarom moet je altijd naar het buitenland op citytrip als Nederland zelf ook enorm leuke steden heeft? In dit artikel zetten wij de 10 grootste steden van Nederland op een rijtje. De ranking is gebaseerd op het aantal inwoners per stad.

10. Nijmegen

We trappen deze top 10 van de grootste steden in Nederland af met Nijmegen. Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland. De geschiedenis gaat tot meer dan 2000 jaar terug. Er zijn sporen van bewoning gevonden uit de nieuwe steentijd en de bronstijd. Nijmegen was een belangrijke stad in de Romeinse tijd. In die tijd was Oppidum Batavorum, zoals Nijmegen toen heette, een belangrijke grenspost. Tegenwoordig staat Nijmegen bekend als een bruisende en gezellige stad, mede doordat er veel studenten wonen. Daarnaast is er natuurlijk jaarlijks de Nijmeegse Vierdaagse, het bekendste wandelevenement van Nederland, wat uitgegroeid is tot een heus festival. Nijmegen telt 174.575 inwoners.

Nijmegen een van de grootste Nederlandse steden inwoneraantal

9. Breda

Breda ligt in het altijd gezellige Brabant, en telt 182.000 inwoners. De stad ligt in het westen van Brabant en heeft een historische binnenstad. Breda is een echte bourgondische Brabantse stad en staat bekend om de vele terrassen en gezelligheid.

Breda - inwoneraantal

8. Almere

Almere is de jongste stad van deze 10 grootste steden in Nederland. De stad ligt in Flevoland, de jongste provincie van Nederland. Amsterdam raakte overbevolkt na de Tweede Wereldoorlog, en dus moest hier een oplossing voor komen. Almere werd ontwikkeld als alternatieve huisvesting voor Amsterdammers. De eerste woningen werden opgeleverd in 1976. De stad groeit nog steeds sterk. Momenteel telt Almere 201.704 inwoners. Aangezien Almere een erg nieuwe stad is, is er veel moderne architectuur te vinden.

Almere Centrum - Inwoneraantal Almere

7. Groningen

In het hoge noorden ligt Groningen. Groningen heeft net iets meer inwoners dan Almere; 202.567. Groningen staat vooral bekend als studentenstad; er zijn ongeveer 57.000 studenten. Hierdoor is Groningen, qua inwoners, ook meteen de jongste stad van Nederland. Hierdoor bruist Groningen en is er een hoop gezelligheid en horeca. De belangrijkste bezienswaardigheden van Groningen zijn de Martinitoren en het Groninger Museum.

Inwoneraantal Groningen

6. Tilburg

In het midden van Brabant ligt Tilburg, de zesde stad van Nederland met 212.929 inwoners. Tilburg heeft een hele lange geschiedenis; er zijn prehistorische sporen gevonden die van 9000 jaar voor Christus dateren. Tilburg is groot geworden door de textielindustrie en -handel. Helaas is Tilburg in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door vele bombardementen. Hierdoor is een groot deel van de oude binnenstad verloren gegaan. Tilburg heeft jaarlijks de grootste kermis van de Benelux, en daarnaast wordt er fanatiek carnaval gevierd. Tilburg heet dan niet Tilburg, maar Kruikenstad.

Tilburg 6e grootste stad van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tien Nederlandse steden met de meeste inwoners

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje